Natrag
23.2.2019 06:45

facebook

twitter

google

rss

dulist

“Ispadaju spasitelji, a bili su rušitelji Libertasa”

30.8.2012 @ 9:57 Ana Prohaska Aktualno

Podijelite:

Na jučerašnju izjavu gradonačelnika Andra Vlahušića  kako  novo zaduženje za kupnju autobusa neće ugroziti poslovanje gradskog prijevoznika Libertas, reagirao je predsjednik Radničkog vijeća Ivo Klaić.

On ističe kako radnici i Radničko vijeće nisu protiv kupnje autobusa, ali su protiv toga da se u krizno vrijeme kupuju ISUZU autobusi, koji nisu provjereni.

– Osam novih niskopodnih ISUZU autobusa s 200 konjskih snaga i 70-ak mjesta nisu provjereni, i oni kod nas ne mogu proći. Neka gradonačelnik Vlahušić i direktor Deranja objasne u kojem su se to dijelu Europe ili Hrvatske ti autobusi pokazali kao dobri. U današnje doba, kada se najavljuje crna zima, oni kupuju 16 novih autobusa. Pitam ja njih tko će uzeti dio kolača? – istaknuo je Klaić za duList.

Radničko vijeće je i protiv nabave novog sustava naplate jer smatraju kako je postojeći kvalitetan.

– Nama on nije potreban, ovaj sadašnji je dobar. Hoće li gradonačelnik Vlahušić ili direktor Deranja preuzeti odgovornost ako se sustav naplate ili ISUZU autobusi pokažu lošima i hoće li iz svog špaga to platiti? –naglasio je Klaić poručivši:

– I gradonačelniku i direktoru poručujem da bi im bilo bolje da srede naš prostor u Komolcu i da se tamo preselimo, a ne da se bave nekim mutnim poslovima oko našeg zemljišta u Komolcu. I neka se ostave ideje o prelasku u Gospino polje – naglašava Klaić.

– Ispada da su gradonačelnik Vlahušić, predsjednik NO Pero Vićan i direktor Deranja spasitelji Libertasa, a bili su njegovi rušitelji, htjeli su ga razdvojiti, udružiti, dio prodati Konavlima i što li sve ne. Da nije bilo radnika, Libertas bi završio kao GP Dubrovnik – zaključio je Ivo Klaić.

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana