DuList PROMO

ISKUŠALI SMO Suzuki Swift 1.2 GLX – siguran i moćan mališan

ISKUŠALI SMO Suzuki Swift 1.2 GLX – siguran i moćan mališan

Uz više od tri desetljeća tradicije, Swift je jedan od Suzukijevih najdugovječnijih automobila.

Proizvodi se u Mađarskoj, ali zadržava svoju japansku srž. Uz japanske motore i mjenjače – sve je strogo kontrolirano od japanskih stručnjaka. Stoga se ne treba čuditi što je većina kupaca vrlo zadovoljna Swiftom bez obzira na to što se radi o novijim modelima.

Iskušali smo testni model iz 2015. godine koji je prešao svega zanemarivih 7.000 kilometara. Vlasnici ovog Swifta imaju jako dobro iskustvo s ovim gradskim automobilom. Kako se radi o redizajniranom modelu treće generacije, vlasnici su bili vrlo zadovoljni kvalitetom, voznim svojstvima i povoljnom potrošnjom. Kako su kod Swifta izraženi sportski geni, poželjno je doći do podatka kako je vožen. Prilikom kupovne potrebna je doza opreza kako se ne bi naletjelo na vozilo koje je ‘gonjeno’ do krajnjih granica.

Prvi modeli Swifta su bili vrlo atraktivni, ‘nabrijani’ i vrlo lagani. Swift je bio zvrk na kotačima, ali zbog male mase opasno nestabilan pri visokim brzinama. Ova treća generacija Swifta itekako je preboljela ‘dječje bolesti’. Poradilo se na masi, veličini i dizajnu. Tako je u proteklom razdoblju Suzuki Swift dobio hvalevrijedan epitet jednog od najpouzdanijih mališana na europskom tržištu. Stavljajući u omjer snagu i performanse s bogatom opremom koja ulazi u osnovni paket, Swift se ubraja među jeftinijim autima snage oko 90-ak konjskih snaga (94 KS).

Kupnja se u pravilu – isplati
Komfor na prednjim sjedalima je među boljima u klasi, a i straga ima, za mali auto, dovoljno mjesta. Svaki detalj pokazuje preciznu i kvalitetnu izvedbu. Ležanje i okretnost su za pet, kao i motor, koji lijepo radi i rado se vrti, te kompaktan i precizan mjenjač. Podvozje je čvrsto i solidno, ali treba izbjegavati primjerke sa sportskim doradama. Ako je serijski i dobro održavano, ne treba sumnjati u kvalitetu japanskog hita niže klase i kupnja se u pravilu isplati.
Kod kupnje automobila, pa tako i Swifta potrebno je posebnu pažnju pridodati servisnoj knjižici. Garancija vozila je tri godine, te u tom razdoblju većina vlasnika redovito održava auto u ovlaštenom servisu. Kod starijih Suzukija problem može biti ako se koriste jeftini zamjenski dijelovi sumnjiva podrijetla.

Benzinski motor obujma 1.2 litre sa 94 KS i okretnim momentom od 118 Nm pri 4800 ‘điri’ krasi izdržljivost i pouzdanost te vrlo brzo može ‘zavrtjeti’ i više od 200.000 kilometara.

Uz visoku kvalitetu izrade i nisku potrošnju s godinama redizajnirani Suzuki ‘sazrijeva’, te uz povoljnu cijenu predstavlja pravu priliku. U pravilu vlasnici troše samo na redovito održavanje, a broj kvarova je minimalan te je stoga rabljeni Swift, naročito s benzinskim motorom, isplativa kupnja. Ovo testno vozilo možete iskušati i kupiti u prodavaonici Suzuki ATT u Dubrovniku za 82 tisuće kuna u Special Edition verziji.

 

Upoznajte ga još bolje!
Tehničke karakteristike
Motor: 4-cilindarski, benzinski, 16V; Obujam: 1242 ccm; Snaga: 94 KS pri 6000/min; Okretni moment: 118 Nm pri 4800/min; Mjenjač: ručni, 5 brzina; Pogon: prednji; Gume: 175/65 R15; Dimenzije: 3850 x 1695 x 1510 mm; Međuosovinski razmak: 2430 mm; Ubrzanje: 12,3 s; Najveća brzina: 165 km/h; Potrošnja: 4,4/5,0/6,1 l/100 km; Prtljažnik: 213 l

Pročitajte još

Otkrijte najbolje slot igre u hrvatskim online kasinima

Dulist

Zanimljive činjenice o automatima za igre

Dulist

Nije šala! Od danas u TuttoBene popust 40 posto na sve!

Dulist