Zanimljivosti

Iskoristite subotu za uspon do Golubovog kamena

Nemate ideje kako iskoristiti subotnje jutro? Udruge 'Čovjek na zemlji' i HPD Sniježnica pozivaju sve zainteresirane na planinarski uspon od Omble do Golubovog kamena 29. lipnja!

– Okupljanje na parkingu ispod crkve Sv. Duha u Komolcu u 8 sati i 30 minuta, od kud zajedno idemo do izvora Omble, gdje ćemo u suradnji sa Vodovodom Dubrovnik organizirati kratki obilazak vodozahvata Ombla, saznati zanimljive informacije o Ombli, novom i starom dubrovačkom vodovodu, a pred polazak si i – natočat hladnu vodu s izvora – napominju organizatori.

U nastavku pohoda sudionici se penju od izvora, preko napuštenog sela Stara Čajkovica, te na vrh, Golubov kamen, s kojeg puca impresivan pogled na cijelu Rijeku Dubrovačku.

Uspon na Golubov kamen organizira se u okviru kampanje 'Mjesec hrvatskih rijeka' koju WWF provodi s partnerskim organizacijama na sedam riječnih čuda Hrvatske (rijeke Mura, Drava, Dunav, Sava, Zrmanja, Neretva i Ombla). Kampanja se provodi u okviru WWF-ovog projekta 'Zaštita europske linije života' povodom ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

Organizatori su udruge Čovjek na zemlji i HPD Sniježnica, a info i prijave možete 'odraditi' putem e-maila covjek.na.zemlji@gmail.com.

Pročitajte još

VRTOVI SUNCA ZA ŽARKOVICU Deset godina poslovanja u znaku humanitarne večere

Dulist

NOVI/STARI KNEZ PORPORELE Čile: Ubuduće će za provokatore od novinara biti bolji odgovori

Dulist

DOMUS CHRISTI Konavoka Nike Divizić proslavila stoti rođendan!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija