Zanimljivosti

Iskoristite subotu za uspon do Golubovog kamena

Nemate ideje kako iskoristiti subotnje jutro? Udruge 'Čovjek na zemlji' i HPD Sniježnica pozivaju sve zainteresirane na planinarski uspon od Omble do Golubovog kamena 29. lipnja!

– Okupljanje na parkingu ispod crkve Sv. Duha u Komolcu u 8 sati i 30 minuta, od kud zajedno idemo do izvora Omble, gdje ćemo u suradnji sa Vodovodom Dubrovnik organizirati kratki obilazak vodozahvata Ombla, saznati zanimljive informacije o Ombli, novom i starom dubrovačkom vodovodu, a pred polazak si i – natočat hladnu vodu s izvora – napominju organizatori.

U nastavku pohoda sudionici se penju od izvora, preko napuštenog sela Stara Čajkovica, te na vrh, Golubov kamen, s kojeg puca impresivan pogled na cijelu Rijeku Dubrovačku.

Uspon na Golubov kamen organizira se u okviru kampanje 'Mjesec hrvatskih rijeka' koju WWF provodi s partnerskim organizacijama na sedam riječnih čuda Hrvatske (rijeke Mura, Drava, Dunav, Sava, Zrmanja, Neretva i Ombla). Kampanja se provodi u okviru WWF-ovog projekta 'Zaštita europske linije života' povodom ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

Organizatori su udruge Čovjek na zemlji i HPD Sniježnica, a info i prijave možete 'odraditi' putem e-maila covjek.na.zemlji@gmail.com.

Pročitajte još

STANKA IZMEĐU TRENINGA Jugaši ‘pune baterije’ na Karaci

Dulist

Mladoženja uz pratnju gajdi nosio prsten izabranici svoga srca

Dulist

VIDEO Kineskinje poludile za visokim Dubrovčanima

Dulist