Natrag
16.12.2018 22:01

facebook

twitter

google

rss

dulist

Ipak sjednica o garaži!

25.10.2011 @ 18:36 Andrea Falkoni Račić Aktualno / Garaža

Podijelite:

Tematska sjednica Gradskog vijeća na temu javne garaže, čije je sazivanje zbog zabrinutosti za gradski proračun još u kolovozu tražio nezavisni vijećnik Pero Vićan, ipak će se izgleda održati.

Očito bez obzira na činjenicu je li prikupljena sva dokumentacija, posebno ona ključna, koja bi vijećnicima i dubrovačkoj javnosti pokazala stvarnu cijenu izgradnje ovog objekta na Ilijinoj glavici.

No, nakon što je Gradu na znanje upućen poziv Privredne banke Zagreb za podmirenje kreditnih obveza od strane Garaže Dubrovnik, gradonačelnik inzistrira na tome. To je rekao i ove subote za govornicom Gradskog vijeća obraćajući se predsjednici Olgi Muratti. Vlahušić, naime, smatra kako se najkasnije do 15. studenog mora održati sjednica na temu javne garaže, onako kako je bila pripremljena.  

– Mislim da ima dovoljan broj potpisa vijećnika i da nema potrebe da gradonačelnik traži sazivanje izvanredne sjednice Gradskog vijeća – rekao je Vlahušić.
A potvrda da će se ona i održati upućena je danas iz gradske uprave. Naime, predstavnici Grada, točnije gradonačelnik Andro Vlahušić, predsjednica Gradskog vijeća Olga Muratti, zamjenik gradonačelnika Niko Šalja i gradski vijećnik Pero Vićan održali su danas sastanak s predsjednikom uprave Privredne banke Zagreb Božom Prkom i suradnicima.

– Tema razgovora bila je javna garaža na Ilijinoj glavici, odnosno međusobni odnosi banke i Grada s obzirom na probleme koji proizlaze neplaćanjem kreditnih obveza od strane društva Ragusa parking d.o.o. Sastanak je održan na inicijativu gradonačelnika, kao preduvjet održavanja tematske sjednice Gradskog vijeća o garaži – navedeno je u priopćenju Grada Dubrovnika.

U njemu se za razliku od subotnjih izjava krije jedna novost – kreditne obveze odjednom ne ispunjava Ragusa parking, a prisjetimo se kako su na izvanrednoj presici gradonačelnik i zamjenik mu Šalja isticali kako je obveznik plaćanja kredita Garaža Dubrovnik, koja u ovom trenutku neni lipe na računu.

Tada je naime objašnjeno kako je Garaža Dubrovnik dužnik prema banci, i ona mora plaćati svoje obveze, dok Ragusa parking, tvrtka u 50-postotnom vlasništvu Grada i Midije, kojoj je garaža dana u najam, ima obveze prema Garaži Dubrovnik.
Igra riječi, neznanje ili…
 
 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana