Politika

IPAK SE KREĆE? Hrvatske ceste rade HIA-u za magistralu od Mosta do Ilijine glavice

IPAK SE KREĆE? Hrvatske ceste rade HIA-u za magistralu od Mosta do Ilijine glavice

Ovo je poprilično zahtjevan projekt. Cesta prolazi privatnim građevinskim zemljištem i za doći na plato gdje će se graditi stambeni objekti za branitelje, mislim da je vrijeme da ih zbrinemo negdje drugo. Ovo nije racionalno rješenje. To su milijunski iznosi za ostvariti imovinske pretpostavke samo za graditi tu cestu. Moramo ih rješavati na drugi način – rekao je Maro Kristić tijekom rasprave o četvrtim izmjenama i dopunama PPU-a i GUP-a Grada Dubrovnika, govoreći o pristupnoj cesti za Nuncijatu.

-Niste dovoljno proučili materijale. Ta cesta koja je suludo duga i koja prolazi preko privatnih čestica, ovim se izmjenama eliminira. Ne na način da smo je izbrisali bez alternative – odgovorila mu je zamjenica gradonačelnika Orlanda Tokić. Stoga nema nikakvih probema, ni financijskih.

-Ovim izmjenama će se ostvariti nekoliko važnih projekata, a jedan je projekt nove ceste na Nuncijati. Time će se steći preduvjeti za rješavanje pitanja branitelja, ali i bolji uvjeti za stanovnike Nuncijate. Postojeća cesta će se u donjem dijelu ukinuti te će se izgraditi pothodnik – rekao je gradonačelnik.

-Riječ je o 150 metara ceste i to će se brzo riješiti. Nema imovinsko-pravnih poslova jer je riječ o zemljištu Grada Dubrovnika – objasnio je. Suglasnost su konzervatori već dali, a radit će se zajednička HIA.

-Dugo je trajalo, ali smo došli pred sami kraj – rekao je te dodao kako je veliki projekt i ribarska luka Sustjepan kao i TT Osojnik.

-Tri važna projekta objedinjena su u jednu izmjenu prostornog plana. Svaki je životni i relativno brzo ostvariv – objasnio je vijećnicima.

-Razriješili smo nedoumice oko ceste od Mosta do Ilijine glavice. Hrvatske ceste su započele izradu HIA-e, koja je osnovni preduvjet za građevinsku dozvolu – dodao je.

Kristić se ispričao zbog krivih navoda.

-Htio sam skrenuti pozornost na branitelje. Naime, od kad je braniteljima dodijeljeno zemljište do danas je prošlo desetak godina, neki su izgubili to svoje pravo, neki su umrli i ta priča više nije ista. Trebamo pokušati ponuditi neki paket mjera prema braniteljima, neće svi biti u situaciji kreditno se zadužiti i morat će financirati gradnju, koja jako puno košta. Dosta njih su i umirovljenici i na neki su način bili zaboravljeni. Nisam siguran da ćemo s ovim riješiti to pitanje – objasnio je Kristić.

-Uvjeravam vas da će biti interesa među braniteljima, jer ih dosta još nije riješilo svoje stambeno pitanje – odgovorila mu je Tokić.

 

 

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist