Aktualno

Ipak Kupari!

Kupari

Izgleda kako će se s projektom Kupara, bivšeg vojnog kompleksa koji godinama u srcu Župe dubrovačke stoji razrušen, ipak krenuti. I to vrlo skoro raspisivanjem međunarodnog natječaja kojim će se tražiti zainteresirani investitor.

No, značajno je kako se zemljište neće prodavati već se po modelu Brijuni rivijera dati u dugogodišnju koncesiju s pravom građenja. Vlada RH danas je tako donijela odluku o davanju suglasnosti na Prijedlog sporazuma o provedbi razvojnog programa Kupari – Srebreno, na lokacijama koje se nalaze na području obuhvata budućih UPU-ova Kupari I, Kupari IV i Srebreno II.

Prijedlog je usuglašen s Općinom Župa Dubrovačka, a odluku će provesti Agencija za upravljanje državnom imovinom. Jednako tako osnovano je i povjerenstvo za provedbu javnog natječaja na čijem je čelu premijerka Jadranka Kosor, a članovi su i župan Nikola Dobroslavić te načelnik župske općine Silvio Nardelli.

Povjerenstvo je dobilo zadatak da u roku od 15 dana obavi pripremne radnje za raspisivanje natječaja i utvrdi prijedlog početne naknade za pravo građenja i pravo služnosti te iznos jamstva za ozbiljnost ponude.

Nakon toga će u roku od tri dana donijeti odluku kojom će se zadužiti Agencija da u roku od 15 dana pripremi prijedlog natječajne dokumentacije i raspiše međunarodni natječaj za izbor najboljeg ponuditelja kao investitora. Naravno povjerenstvo će donijeti odluku o davanju ili odbijanju suglasnosti na tekst i sadržaj prijedloga natječajne dokumentacije.

Pročitajte još

NAGRAĐEN PROTO-ARCH Priznanje za spomen obilježje poginulom vatrogascu Goranu Komlencu

Dulist

GRAND PRix Manjgura osvojila zlato za konferenciju ‘The Wolf strikes again’

Dulist

Dubravka Šuica druga na listi za Europski parlament

Dulist