Aktualno

‘INVAZIJA’ Na osam kruzera stiže više od deset tisuća putnika

'INVAZIJA' Na osam kruzera stiže više od deset tisuća putnika

Gotovo deset i pol tisuća posjetitelja na ukupno osam brodova na kružnim putovanjima očekuje se tijekom četvrtka u Dubrovniku, pokazuju podaci Lučke uprave Dubrovnik.
Prva dva broda manjeg kapaciteta ”La Belle de L’Adriatique” te ”Athena” uplovila su u srijedu navečer i na njima je stiglo ukupno 197 putnika. U ranim jutarnjim satima u grušku luku uplovio je i ”Thomson Celebration” s 1074 putnika, ”AIDAbella” s 2125 te ”Costa Mediterranea” s 2278 putnika uplovile su nešto prije sedam sati ujutro, dok se oko 9 sati pokraj povijesne jezgre očekuje sidrenje broda ”Eurodam” koji će u Dubrovnik dovesti 2270 gostiju. ”MSC Sinfonia” stiže oko 12 sati i u grušku luku će dovesti 2277 putnika, a u 15 sati na ”Le Lyrialu” u stari gradski Porat doći će 224 putnika.
Većina brodova ima predviđeno isplovljavanje iz Dubrovnika tek u kasnim popodnevnim ili večernjim satima stoga se na predjelu povijesne jezgre tijekom dana očekuju velike gužve.
Inače, prema podacima Lučke uprave Dubrovnik tijekom srpnja će u ukupno 83 ticanja kruzera u grad pod Srđem stići više od 122 tisuče putnika.

Pročitajte još

ROĐENI ISTI DAN I GODINU Sretan rođendan Josipu Škerlju i Lukši Peku!

Dulist

IZVJEŠĆE O RADU POVJERENSTVA PRED VIJEĆNICIMA Na što su se žalili pacijenti tijekom 2023.?

Dulist

Izložba ‘Dani ponosa – herojska obrana Dubrovnika 1991.’ gostuje u Zagrebu

Dulist