Aktualno

Invalidima zapriječen put do liftera, lučki inspektor ne vidi ‘zapreku’!

Invalidima zapriječen put do liftera, lučki inspektor ne vidi 'zapreku'!

Nekolicina građana, među kojima su i osobe s invaliditetom, žalili su se DuListu kako je na području Uvale Sumartin postavljena dizalica za izvlačenje skutera, a koja sprječava nesmetan ulaz osoba s invaliditetom što smatraju nevjerojatnim i užasnim postupkom.

Zbog toga su morali odustati od kupanja u uvali Sumartin te idu na druga kupališta gdje im nije zabranjen pristup moru.

Nakon što smo zaprimili pismo ogorčenih građana, odlučili smo s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture provjeriti po čijem je odobrenju postavljena dizalica te hoće li se naposljetku intervenirati. Iz Ministarstva su pak istaknuli da je sve po pravilima. Naime, inspekcijskim nadzorom utvrđeno je da je dizalica za izvlačenje plovila na vodno-mlazni pogon postavljena uz suglasnost davatelja koncesije ‘te kako ista ne predstavlja zapreku pristupu moru osobama s tjelesnim poteškoćama, niti ostalim korisnicima tijekom dana’, zaključili su iz Ministarstva.

Inače, za dizalicu nije dovoljna suglasnost županije, kao davatelja koncesije jer je dizalica za brodice, odnosno skutere lučki element. Ovdje nije riječ o luci, već kupalištu zbog čega je nužno odobrenje Lučke kapetanije.

Foto: Čitatelj

Pročitajte još

Izložba ‘Dani ponosa – herojska obrana Dubrovnika 1991.’ gostuje u Zagrebu

Dulist

Studentska ‘PEP konferencija’ ovog četvrtka i petka na Kampusu

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist