Kultura

‘Intimnost’ premijerno izvedena u Lazaretima

'Intimnost' premijerno izvedena u Lazaretima

Predstava ‘Intimnost’ redatelja Andreja Nosova i dramaturginje Biljane Srbljanović u produkciji Fondacije Heartefact iz Beograda, koja se bavi najaktualnijom temom – novim virusom, premijerno je u sklopu europskog projekta ‘Future Epics’ izvedena pred festivalskom publikom u četvrtak u Lazaretima.

Predstava istražuje što je pandemija koronavirusa do sada promijenila u našim životima, radu, odnosu prema ‘drugima’ i prema samome sebi. Glumci Leon Lučev i Jelena Graovac glavni su akteri koji kroz kratke priče i labavo povezane anegdote dolaze do veće slike promjene svijeta kojima smo svi svjedoci i stvaranja nove paradigme društvenih odnosa, a da toga nismo ni svjesni. Predstava progovara o pokušajima da zadržimo intimnost u jeku pandemije, da se zaštitimo i od ‘drugog’ i od nevidljivog virusa, o onome što tinja u svakom od nas u susretu sa smrtnom opasnošću – tko treba stradati da bismo mi preživjeli, kako virus nanosi štetu prije svega zajednici, obiteljima, nama samima, koji postajemo nepovjerljivi i prema dodiru najbližih te koliko komičnih i apsurdnih situacija to nosi sa sobom.

Ostatak autorskog tima predstave ‘Intimnost’ čine Selena Orb koja potpisuje kostime i scenografiju te skladatelj Draško Adžić. Asistent dramaturginje je Ognjen Aksentijević, a izvršna producentica Selena Pleskojnić.

Na programu ovogodišnjih Igara su još dvije premijerne produkcije nastale u sklopu projekta ‘Future Epics’ sufinanciranog sredstvima programa Europske unije Kreativna Europa i to plesna predstava ‘Zagrljaj’ koju će partneri iz švedskog Vitlycke centra za izvedbene umjetnosti izvesti u ponedjeljak 17. kolovoza u Lazaretima te ‘Grižula’ Marina Držića u režiji Saše Božića i Petre Hrašćanec te u izvedbi Festivalskog dramskog ansambla, u četvrtak 20. kolovoza u parku Gradac.

Pročitajte još

[FOTO] SPOMEN IZLOŽBA Marita Kisić Kamić predstavila umjetnička djela od plastičnih boca

Dulist

VRIJEDNA DONACIJA Luko Paljetak poklonio sliku Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist

ART RADIONICA LAZARETI Plesna predstava kao reakcija na rat u Ukrajini

Dulist