DuList IN

INTERFEST Plavac mali u Novom Sadu

INTERFEST Plavac mali u Novom Sadu

Udruga Plavac mali u suradnji sa Županijskom komorom Zagreb sudjelovali su na zajedničkom štandu HGK na trinaestom po redu međunarodnom sajmu Interfest koji se održao u Novom Sadu.

Riječ je o sajmu koji okuplja proizvođače vina, turističke organizacije i sve one koji se bave proizvodnjom, distribucijom i promocijom vina. Teška gospodarska situacija nagnala je vinare da svoj proizvod pokušaju plasirati u treće zemlje tražeći uvoznike i distributere na specijaliziranim sajmovima.

Vinari Dubrovačko-neretvanske županije nalaze se u izuzetno teškoj situaciji, i već par godina svi nastupi financiraju se samostalno. I pored brojnih zahtjeva nadležnim institucijama u Dubrovačko-neretvanskoj županiji da sufinanciraju najam štanda i odlazak vinara na sajmove kako po Hrvatskoj tako i po drugim zemljama odgovora nema, osim Općine Orebić koja je prepoznala da je pelješkim vinarima neophodna pomoć. Kako su izbori na pragu svi se nadamo da će se barem djelomično ispuniti obećanja kandidata koji su govorili i govore da nam je uz turizam vino glavni proizvod.

Tekst i foto: Udruga Plavac mali

Pročitajte još

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist