Aktualno

Inspektori Porezne kreću u kontrolu!

Inspektori Porezne kreću u kontrolu!

Inspektori Porezne uprave 8. siječnja kreću u nadzor obveznika fiskalizacije, objavljeno je na internetskim stranicama Porezne uprave Ministarstva financija. 

– Obveznicima fiskalizacije za koje nadzor Ministarstva financija, Porezne uprave utvrdi da posluju s gotovinom a ne izdaju fiskalne račune, Porezna uprava će temeljem zakonskih odredbi zabraniti daljnji rad, odnosno zapečatiti poslovni prostor do otklanjanja nepravilnosti. U slučaju da se tijekom nadzora otklone nepravilnosti, obveznik fiskalizacije može nastaviti s poslovanjem – napominju iz Porezne uprave.

Inače, na stranicama Ministarstva financija navode da je u razdoblju od 27. prosinca 2012. od 10 sati, kada je Porezna uprava obveznicima fiskalizacije u prvoj fazi omogućila pristup produkcijskoj okolini sustava fiskalizacije, do 6. siječnja u 7 sati sustav zaprimio 20,300.660 računa od 11.508 različitih OIB-a te 53.141 zapisa za poslovne prostore obveznika fiskalizacije od 11.233 različitih OIB-a. 

Iz Ministarstva poručuju kako nije bilo ni jednog prekida u radu sustava niti je sustav radio otežano. Porezna uprava na dnevnoj bazi ima potpuni uvid u broj zaprimljenih računa, broj obveznika fiskalizacije koji ih izdaju te broj poslovnih prostora koji se spajaju na server Porezne uprave, dodaju.

Pročitajte još

GRAND PRix Manjgura osvojila zlato za konferenciju ‘The Wolf strikes again’

Dulist

Dubravka Šuica druga na listi za Europski parlament

Dulist

OTVOREN PAVILJON BIH Marin Ivanović: ‘Čast mi je biti imenovan povjerenikom i kustosom’

Dulist