Aktualno

Inspektori ordiniraju Gradom

Inspektori ordiniraju Gradom

Državni inspektori su u akciji. Na dubrovačkom području rade na suzbijanju nezakonitosti u radu, odnosno rada na crno, što uostalom rade pojačano svake turističke sezone.

Tragom informacija koje je duList dobio kako su se inspektori spustili iz Zagreba u Grad i na otok Mljet, te kako obavljaju inspekcijski nadzor nad radom kako ugostiteljskih objekata, tako i privatnih iznajmljivača, kontaktirali smo Državni inspektorat i zatražili odgovor o kakvom je točno nadzoru riječ.

Iz njihove službe Odnosa s javnošću potvrđeno nam je da se radi o kontroli provedbe propisa iz područja ugostiteljske djelatnosti i pružanja usluga u turizmu te kako je u srpnju i kolovozu prioritet otkrivanje i suzbijanje nezakonitosti u radu. Očito se država odlučila obračunati s kršenjem zakona u sferi turističkog i ugostiteljskog sektora.  
 
SURADNJA S MUP-om I SUDOVIMA
 
– Državni inspektorat osigurao je provedbu propisa iz područja ugostiteljske djelatnosti i pružanja usluga u turizmu te prijave i odjave turista, obračuna, naplate i uplate boravišne pristojbe za vrijeme ovogodišnje glavne turističke sezone. Proveli smo sve potrebne pripremne aktivnosti, a operativno izvršavanje plana i primjena propisa unutar naših područja nadležnosti provodi se koordinirano unutar svih službi Inspektorata uz suradnju s djelatnicima MUP-a, prekršajnih sudova i turističkih zajednica. Tijekom srpnja i kolovoza prioritet je otkrivanje i suzbijanje nezakonitog obavljanja djelatnosti primjenom propisa, te zaštita gosta kroz osiguranje kvalitete usluge – istaknula je glasnogovornica Sandra Kelemen.
Na naše pitanje koliko je državnih inspektora na terenu na području Dubrovnika i Mljeta te je li točna informacija da je čak 30 mjesta za njih rezervirano u dubrovačkom hotelu Petka, odgovor nismo dobili. 

Kakve mjere će se poduzeti prema prekršiteljima i što na sve to kažu predstavnici ugostitelja, obrtnika i iznajmljivača pročitajte u novom broju tjednika duList koji se od srijede nalazi na kioscima.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist