Natrag
24.4.2019 20:18

facebook

twitter

google

rss

dulist

INSPEKCIJA PONIŠTILA JEDINICE Učenici Umjetničke idu na novi popravni ispit

25.8.2014 @ 10:57 Dulist Grad

Podijelite:

Inspekcija Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa utvrdila je da preuranjeni rok za polaganje popravnog ispita u drugom ispitnom roku u Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića nije u skladu sa Statutom škole.

Stoga je školi dostavljena uputa za poništenje ocjena učenicima s nedovoljnim uspjehom iz hrvatskog jezika koje su stekli na popravnim ispitima 11. i 12. kolovoza. Ispit će se ponovno održati 27. i 28. kolovoza.

Podsjetimo, nakon što je šest od sedam učenika na popravnom ispitu ‘palo na godinu’ iz hrvatskog jezika kod profesorice Ane Dalmatin ogorčeni roditelji digli su glas prozvavši je zbog njenih previsokih kriterija i neutemeljene strogoće pri ispitivanju.

Potom su ‘slučaj’ prijavili inspekciji Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa i Agenciji za odgoj i obrazovanje. Inspekcija je utvrdila da popravni ispiti nisu održani u zakonom određenom roku (druga polovina kolovoza).

Tako će učenici dobiti drugu priliku na popravnom ispitu, ali još nije poznato hoće li profesorica Dalmatin biti izuzeta iz ispitne komisije, kako su roditelji prethodno tražili.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana