Grad

INSPEKCIJA PONIŠTILA JEDINICE Učenici Umjetničke idu na novi popravni ispit

UŠLS

Inspekcija Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa utvrdila je da preuranjeni rok za polaganje popravnog ispita u drugom ispitnom roku u Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića nije u skladu sa Statutom škole.

Stoga je školi dostavljena uputa za poništenje ocjena učenicima s nedovoljnim uspjehom iz hrvatskog jezika koje su stekli na popravnim ispitima 11. i 12. kolovoza. Ispit će se ponovno održati 27. i 28. kolovoza.

Podsjetimo, nakon što je šest od sedam učenika na popravnom ispitu ‘palo na godinu’ iz hrvatskog jezika kod profesorice Ane Dalmatin ogorčeni roditelji digli su glas prozvavši je zbog njenih previsokih kriterija i neutemeljene strogoće pri ispitivanju.

Potom su ‘slučaj’ prijavili inspekciji Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa i Agenciji za odgoj i obrazovanje. Inspekcija je utvrdila da popravni ispiti nisu održani u zakonom određenom roku (druga polovina kolovoza).

Tako će učenici dobiti drugu priliku na popravnom ispitu, ali još nije poznato hoće li profesorica Dalmatin biti izuzeta iz ispitne komisije, kako su roditelji prethodno tražili.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist