AktualnoDuList PROMO

IT INNOVATION CHALLENGE – Osvoji stipendiju do čak 7000 eura!

RIT Croatia

RIT Croatia raspisuje IT Innovation challenge, natjecanje iz znanja informatike, tehnološke kreativnosti i inovativnosti. Natjecatelji se natječu za pet vrijednih stipendija u iznosima od 2000 do 7000 eura za studij Informacijskih tehnologija:

1. nagrada – 7.000,00 EUR

2. nagrada – 5.000,00 EUR

3. nagrada – 4.000,00 EUR

4. nagrada – 3.000,00 EUR

5. nagrada – 2.000,00 EUR

Prijave za natjecanje zaprimaju se do 26. ožujka 2014.  I sudjelovati mogu svi učenici četvrtih razreda srednjih škola, kao i kandidati koji su prijašnjih godina završili srednjoškolsko obrazovanje.

STUDIJ INFORMACIJSKIH TEHNOLOGIJA KOJI STUDENTE PRIPREMA ZA POSAO

Stručni studij Informacijske tehnologije studente osposobljava za rad u područjima kao što su programiranje i razvoj aplikacija, razvoj softvera, web-dizajn, razvoj multimedijskih sadržaja i interaktivnih medija, razvoj i održavanje baza podataka, razvoj i održavanje mreža te administriranje sistema.

Sastavni dio i jedan od prepoznatljivih aspekata ovog američkog obrazovanja je fokus na praktično iskustvo i stručnu praksu. Stručna praksa podrazumijeva traženje posla, održavanje intervjua i zaposlenje u IT industriji u razdoblju od tri do šest mjeseci. Radeći, studenti stječu niz iskustava koja se lako ponovno primjenjuju u predavaonici. Ovakva iskustva stečena u stvarnome poslovnom okruženju osiguravaju raznolikost projekata na kojima studenti rade. Za vrijeme stručne prakse vodi ih menadžer umjesto profesora, trebaju stići poslovne rokove umjesto rokova na fakultetu. Po povratku sa stručne prakse studenti pokazuju mnogo više interesa za izlaganja profesora i na odličnom su putu kako bi postali izvrsni IT stručnjaci operativci za primjenu informacijskih tehnologija u poslovnom procesu.

STUDENTI NAJVIŠE CIJENE PROJEKTE, PRAKSU I NAČIN POUČAVANJA

Stipan Marinović na četvrtoj je godini studija u Dubrovniku i dodaje: “Pružene su nam mogućnosti da naučimo više različitih grana IT industrije. Što je najbolje? Projekti i praksa. To je nešto najbolje što se nudi na našem smjeru. Taj princip učenja je najbrži i najefektivniji. Znanje dobiveno na taj način se profesionalno primjenjuje u industriji. Od radova na koje sam ponosan moram istaknuti projekt iz programiranja 3; tu smo se kolega i ja toliko zainteresirali za projekt da smo krenuli sa radom projekta mjesec dana prije roka i napravili izvrstan rezultat.“

Dora Petrović je studentica prve godine studija Informacijske tehnologije u Zagrebu. Upisala je RIT Croatia kako kaže “zato što, za razliku od ostalih informatičkih/tehničkih fakulteta u Hrvatskoj, nudi dvije diplome što otvara mnoga vrata pri zapošljavanju i jer se obraća pažnja ne samo na trenutne trendove, već i na one koji će tek doći. Na taj način RIT Croatia osigurava svojim studentima konkurentnost na tržištu. Privukao me i naglasak na inovacije, vrhunska oprema i profesori koji se posvećuju svojim studentima. Završna odluka je pala nakon intervjua i oglednog predavanja jer sam bila oduševljena atmosferom na predavanju i osobljem. Među radovima na koje sam ponosna nalazi se i završni projekt iz Weba koji je uključivao izradu poluprofesionalne web stranice jer u srednjoj nisam znala napraviti više od osnovne web stranice.”

Zanima te više? Prijavi se odmah!

Pročitajte još

JESTE LI KUPOVALI OVU ČOKOLADICU? Iz prodaje se povlači KitKat Mini

Dulist

ČEKA VAS KULINARSKA AVANTURA Restoran 360 već sutra otvara svoja vrata!

Dulist

VELIKE PROMJENE Booking.com više ne može jamčiti najnižu cijenu smještaja

Dulist