Aktualno

Inicijativa “U ime obitelji” prikupila potpise

Inicijativa "U ime obitelji" prikupila potpise

Inicijativa „U ime obitelji“ u samo sedam dana uspjela je prikupiti potrebnih 380 tisuća potpisa građana RH za referendum da se definicija braka kao heteroseksualne zajednice unese u Ustav, čime je ispunjen zakonski minimum od 10 posto birača.

– Volonteri se trude objektivno informirati građane unatoč negativnoj atmosferi u medijima i optužbama za diskriminaciju – izjavio je na konferencuij za medije Lino Zonjić iz inicijative „U ime obitelji“.

Napomenuo je kako se napadima na 'našu djecu i naše žene pokušavaju spriječiti građane da se izjasne'.
– Uvjereni smo da će naši volonteri do nedjelje s još većom predanošću nastaviti omogućavati građanima da se izjasne o ovom važnom pitanju – zaključio je Zonjić.
– Riječ je o kršenju ljudskih i građanskih prava naših volontera. Dosad smo imali više od 50 prijava policiji zbog napada – dodaje.

Osvrnuli su se i na podršku koju je inicijativi pružila Branka Vlašić, a zbog koje bi joj sponzori navodno mogli otkazati suradnju.
– Blanku Vlašić pokušava se financijski ugroziti, nadamo se da će ovakvi pritisci prestati. Najrazličitiji ljudi u Hrvatskoj složili su se da je brak zajednica žene i muškarca i zato tražimo referendum na kojem će se građani moći izjasniti na referendumu – poručeno je na presici.

Pročitajte još

PUŠAČI POZOR Još jedna kompanija povisuje cijene cigareta

Dulist

NORDIJSKO HODANJE I PJEŠAČENJE U KONAVLIMA Organizirane 3 rute, za svakoga ponešto

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1895. Rođen slikar Ignjat Job

Dulist