Aktualno

INFRASTRUKTURNA ‘RENESANSA’ Potpisani sporazumi za izgradnju i sanaciju četiri županijske luke

U Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture u četvrtak su potpisani Sporazumi vrijedni 80 milijuna kuna kojima će se izgraditi i sanirati ukupno 13 luka otvorenih za javni promet od županijskog i lokalnog značaja.

Sporazume je tako, među ostalim, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković potpisao sa ravnateljima lučkih uprava Korčula i Vela Luka. Naime, proračunskim sredstvima osigurana je izgradnja nove operativne obale uz trajektni pristan Dominče, sanacija dijela obale Kale-Plivalište u Veloj Luci, sanacija lukobrana luke Prigradica i rekonstrukcija dijela luke u Trpnju.

– Potpisujemo Sporazume i Ugovore vrijedne ukupno 80 milijuna kuna za 25 projekata u 13 luka u sedam jadranskih županija. Naime, svjedočimo svojevrsnoj ‘renesansi’ na jadranskoj obali jer nikada do sada nije ulagano u lučku infrastrukturu kao što je to slučaj danas – rekao je uoči potpisivanja ministar Butković. Uz to, ministar mora, prometa i infrastrukture dodao je da mu je drago što su tijekom ove godine potpisani i prvi ugovori za projekte koji se financiraju europskim novcem.

– Do danas smo potpisali sedam projekata ukupno vrijedna 200 milijuna kuna, a nakon usvajanja Nacionalnog plana krenut će se sa daljnjim potpisivanjem europskih projekata za što nam je na raspolaganju gotovo 80 milijuna eura – istaknuo je ministar Butković zahvalivši se lučkim upravama na dosadašnjoj suradnji i pripremi projekata.

Pročitajte još

MSC Cruises produljio obustavu krstarenja do 31. srpnja, svi brodovi u pogonu do ljeta 2021.

Dulist

‘BUĐENJE’ ZRAČNOG PROMETA Najviše letova za Hrvatsku najavljeno iz Njemačke, Beneluxa i Francuske

Dulist

USUSRET BLAGDANU Ovog četvrtka počinje devetnica sv. Antunu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija