Kultura

INES TRIČKOVIĆ Veličanstveni koncert u čast Eriku Satieu

Ines Tričković, zajedno s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, kojim je ravnao Marc Tardue, te solistima kontrabasistom Petrosom Klampanisom, violinistom Goranom Končarom, klaviristom Zvjezdanom Ružićem i violončelisticom Ljerkom Končar Gamulin izvela je ‘Homage to Erik Satie’.

-Uopće nije bilo govora da se ova svjetska premijera održi igdje drugo osim u mome Dubrovniku, bez obzira na sve primamljive ponude koje sam imala. Svakako se želim zahvaliti gradonačelniku Frankoviću koji je prepoznao vrijednost ovog projekta i bezrezervno ga podržao. Neću Vam puno pričati, poslušajte ovu čaroliju u Dvoru – poručila je Tričković ususret koncertu.

Projekt je ovo nagrađivane jazz vokalistice Ines Tričković kojeg je započela 2018. godine kao spoj klasike i jazza te su skladbe Erik Satie-a iz opusa Gnossienne i Gymnopedie prvi put u svjetskoj povijesti postale pjevne pjesme. Sama Ines napisala je sve tekstove na Satijevu glazbu pa je u ovom projektu u dvostrukoj ulozi, autora i izvođača.

Dašak atmosfere osjetite u našoj fotogaleriji.

Pročitajte još

HRVATSKA KOMORA ARHITEKATA ‘Mjera’ je najbolji konceptualni pothvat

Dulist

KATE KAPURALICA Ivica Kunčević logičan je izbor u antologijskom nizu legendarne predstave

Dulist.hr

U ČAST AKADEMIKU VEKARIĆU Predstavljanje zbornika radova ‘Dubrovnik u hrvatskoj povijesti’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija