Natrag
17.2.2019 06:51

facebook

twitter

google

rss

dulist

Ina prodaje Belvedere na javnoj dražbi

18.2.2013 @ 14:33 Ana Prohaska Aktualno

Podijelite:

Hotel Belvedere, nekad jedan od najluksuznijih dubrovačkih hotela, oglašen je u tisku za prodaju javnom dražbom, a početna cijena je 127 milijuna kuna.

Hotel prodaje Ina, inače nekadašnji manjinski vlasnik 31,8 posto hotela, a danas vjerovnik u stečaju koja potražuje oko šest milijuna eura.
– Taj novac bi došao u stečaj i njime bi se platili potraživanja radnijka. Prodaje se cijeli hotel i stečaj će se poslije toga zatvoriti. INA ne prodaje svoj udio, već prodaje cijeli hotel i od prodaje namirit će se vjerovnici pa i ona. Naime, Ina je 2005. posudila novce Belvederu no taj novac nikad nije vraćen i zbog toga kako bi se naplatila pokrenula je prodaju javnom dražbom. Ina je vlasnik zajedno sa Stojevićem, a vlasnici se namiruju zadnji, tek kada se namire vjerovnici. Ina potražuje ukupno 6 milijuna eura, a radnici potražuju oko 300 tisuća eura i ovom prodajom će se oni namiri. Ukupno je riječ o 7 radnika – rekla nam je stečajna upraviteljica Ivanka Sušić. Drugi većinski vlasnik hotela, je hrvatski biznismen Zvonko Stojević iz Beča koji je 2001. godine 54 posto hotela za šest milijuna dolara. Najprije se nije mogao dogovoriti s Inom o obnovi, a poslije nije imao novca.
 
Saznajemo i kako ima i nekoliko zainteresiranih tvrtki, između 5 do 10 kupaca i domaćih i stranih. Među zainteresiranima su i grupacije Valamar i Rixos.

Dražba za hotel u derutnom stanju održat će se 22. ožujka.

Podsjetimo, stečaj Belvederea su prošle godine pokrenuli radnici zbog potraživanja neisplaćenih plaća u zadnje tri godine.

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana