Aktualno

Imovinu veću od prihoda ima 3000 osoba

Počeo je lov na porezne dužnike.

Građani i poduzetnici državi trenutačno duguju oko 26 milijardi kuna za neplaćeni PDV, doprinose za zdravstveno i mirovinsko osiguranje, porez na dobit, donosi hrt.hr.

Porezna je uprava u strazi od početka godine samo u dva mjeseca otkrila oko tri tisuće građana s vrijednom imovinom koja daleko nadmašuje njihove prihode, a u Zagrebu 42 sumnjiva bogataša koji državi moraju platiti oko 26 milijuna kuna neplaćenog poreza. Riječ je o vlasnicima luksuznih jahti, automobila, nekretnina, ali bez pokrića u osobnom dohotku.

Vlada za Sabor u travnju priprema novi porezni paket. Svima koji neće moći dokazati razliku između vrijednosti imovine i novca kojima zakonito raspolažu slijedi naplata poreza, stup srama, objava njihovih imena, ali i kaznena odgovornost zbog utaje poreza.

Na objavu liste poreznih dužnika mnogi negoduju, posebno oko 125 tisuća poduzetnika. Na stup srama, kažu, trebaju samo oni koji namjerno čine kazneno djelo utaje poreza.

Pročitajte još

Ivica Šurković više nije izvršni direktor Atlantske plovidbe

Dulist

RAZGOVOR S VLADIMIROM BAKIĆEM ‘Koronavirus imat će puno veći utjecaj na gospodarstvo nego ekonomska kriza 2008.’

Iva Dedo

ZBOG IZVANREDNIH OKOLNOSTI MSC Cruises obustavio krstarenja do kraja svibnja

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija