Natrag
21.3.2019 13:12

facebook

twitter

google

rss

dulist

Imovinu veću od prihoda ima 3000 osoba

28.3.2012 @ 19:45 Ana Prohaska Aktualno

Podijelite:

Počeo je lov na porezne dužnike.

Građani i poduzetnici državi trenutačno duguju oko 26 milijardi kuna za neplaćeni PDV, doprinose za zdravstveno i mirovinsko osiguranje, porez na dobit, donosi hrt.hr.

Porezna je uprava u strazi od početka godine samo u dva mjeseca otkrila oko tri tisuće građana s vrijednom imovinom koja daleko nadmašuje njihove prihode, a u Zagrebu 42 sumnjiva bogataša koji državi moraju platiti oko 26 milijuna kuna neplaćenog poreza. Riječ je o vlasnicima luksuznih jahti, automobila, nekretnina, ali bez pokrića u osobnom dohotku.

Vlada za Sabor u travnju priprema novi porezni paket. Svima koji neće moći dokazati razliku između vrijednosti imovine i novca kojima zakonito raspolažu slijedi naplata poreza, stup srama, objava njihovih imena, ali i kaznena odgovornost zbog utaje poreza.

Na objavu liste poreznih dužnika mnogi negoduju, posebno oko 125 tisuća poduzetnika. Na stup srama, kažu, trebaju samo oni koji namjerno čine kazneno djelo utaje poreza.

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana