Aktualno

Imovinsko-pravni odnosi zatvorili Kokojevicu

Imovinsko-pravni odnosi zatvorili Kokojevicu

Župan Nikola Dobroslavić uputio je pismo ministru poljoprivrede Tihomiru Jakovini s molbom da udovolji zahtjevu Općine Lumbarda kako bi se krenulo u projekt rješavanja problema s odlagalištem komunalnog otpada.

– Načelnik Općine Lumbarda dostavio nam je na znanje dopis koji Vam je uputio obzirom na novonastalo stanje oko odlagališta komunalnog otpada Kokojevica u Lumbardi, na koje odlagalište se deponira otpad Grada Korčule i Općine Lumbarda.
 
Činjenice su da je inspektorica zaštite okoliša donijela rješenje o privremenom zatvaranju deponija komunalnog otpada Kokojevica te da je skupština društva KTD Mindel d o.o., koji gospodari deponijem, donijela dana 30.10.2012. godine odluku o prestanku gospodarenja navedenim deponijem, a sve do okončanja postupka rješavanja imovinskopravnih odnosa vezanih za navedeno odlagalište.
 
Naime, neriješeni imovinskopravni odnosi onemogućavaju provođenje projekta daljnjeg odlaganja otpada na odlagalištu neopasnog otpada Kokojevica, izrađenog od tvrtke IPZ Uniprojekt TERRA Zagreb – navodi se u županovom pismu u kojem se ministra moli da uvaži zahtjev Lumbarde te da „iz šumskogospodarske osnove izdvoji cjelokupna novoformirana čestica zemlje 2635/90 k.o. Lumbarda, ukupne površine 84 532m2, a sukladno parcelacijskom elaboratu, u kojem slučaju bi se s Agencijom AUDIO mogao sklopiti ugovor o pravu građenja.
 

Pročitajte još

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist