Natrag
20.4.2019 22:44

facebook

twitter

google

rss

dulist

Imenovani novi članovi Upravnog vijeća Zavoda za obnovu

20.3.2014 @ 18:44 Dulist Grad

Podijelite:

Na zatvorenom dijelu jučerašnje sjednice Vlada RH donijela je odluku o razrješenju ministrice kulture Andree Zlatar Violić s dužnosti predsjednice Upravnog vijeća Zavoda za obnovu Dubrovnika.

Zanimljivo je da se pri odlučivanju Vlada pozvala na Zakon o izmjenama Zakona o obnovi spomeničke cjeline Dubrovnika i drugih nepokrenutih kulturnih dobara u okolici Dubrovnika (Narodne novine, broj 19/2014), koji je stavljen van snage odlukom Ustavnog suda i čija je ustavnost još uvijek upitna.

Uz ministricu Zlatar Violić, razrješene su i članice UV-a ministrica graditeljstva Anka Mrak-Taritaš i pomoćnica ministrice kulture Sanja Šaban. Istom odlukom Šaban je opet izabrana za članicu, a uz nju je izabrana i pomoćnica ministrice graditeljstva Ines Androić Brajčić.

U Upravnom vijeću Zavoda već su gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić i župan Nikola Dobroslavić. Prema novom tzv. Zakonu o zidinama, Upravno vijeće ZOD-a čine predsjednik i šest članova. Od toga predsjednika i dva člana imenuje gradonačelnik Dubrovnika, dva člana imenuje Vlada RH, a po jednog dubrovačko-neretvanski župan i zaposlenici ZOD-a.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana