Hrvatska

IMATE ‘ŠVICARSKI’ KREDIT? Tribina udruge ‘Franak’ uskoro u Dubrovniku

IMATE 'ŠVICARSKI' KREDIT? Tribina udruge 'Franak' uskoro u Dubrovniku

Udruga Franak zbog velikog interesa građana, koji su imali, ili još uvijek imaju, potrošačke, stambene ili auto kredite vezane uz valutu švicarski franak, organizira tribine i savjetovanja za građane diljem Hrvatske.

Tema tribina su Presude Visokoga trgovačkog suda Republike Hrvatske u kolektivnoj presudi protiv 8 banaka (što znači kolektivna presuda u slučaju franak, tko prema njoj ima pravo na tužbu, ništetnost ugovora,ništetnost ugovornih odredaba, pravna pitanja: konverzija, ništetnost ugovora, zastara za eurske i kunske kredite, zastara potraživanja za CHF kredite, potrebna dokumentacija za tužbe, revizije banaka…)

U subotu, 6. listopada, Udruga Franak, na temu Presude Visokoga trgovačkog suda Republike Hrvatske u kolektivnoj presudi protiv 8 banaka, organizira tribinu u Dubrovniku, od 18 sati, u Grand Hotelu Park (velika konferencijska dvorana), na adresi Šetalište kralja Zvonimira 39.

Ukratko o presudi Visokoga trgovačkog suda Republike Hrvatske.

Presuda VTS RH je donesena 13. lipnja 2014. za nepoštenu promjenjivu kamatnu stopu za 7 banaka te 14. lipnja 2018. i za Sberbank.

14. lipnja 2018. VTS RH je presudio da je i valutna klauzula CHF nepoštena i ništetna u ugovorima koji su ugovoreni u svih 8 banaka, RBA, PBZ-u, ZABA-i, Sberbank (bivša Volksbank), Addiko bank (bivša Hypo i Slavonska banka), OTP Bank, Erste banka i Splitska banka te je istoga datuma presuđeno i da je nepoštena i ništetna ugovorena promjenjiva kamatna stopa u Sberbank. Ta presuda obvezujuća je za sve sudove u RH, za potrošačke ugovore i prema 8 osuđenih banaka te u privatnim sudskim procesima oni moraju na temelju kolektivne presude presuditi i za pojedinačne ugovore iste nepoštene ugovorne odredbe.

Cilj tribine nam je informirati građane o njihovim pravima i mogućnostima obzirom na presudu VTS RH-a. Kako je korisnika kredita u švicarskim francima bilo oko 125 tisuća, vjerujemo da će ova tema zanimati brojne građane s područja Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije te vas pozivamo da nam se pridružite ili kontaktirate radi izjava poslije tribine.

Pročitajte još

UPOZORENJE BANAKA Na Veliki petak neće provoditi platne transakcije

Dulist

NAGLA PROMJENA VREMENA Jutros snijeg u središnjoj Hrvatskoj

Dulist

DAN NARCISA Hrvatska među vodećim zemljama EU u prevenciji raka dojke

Dulist