Zanimljivosti

Imate li stare kutijice Pez bombona? Čuvajte ih!

Imate li stare kutijice Pez bombona? Čuvajte ih!

Kao djeca, većina nas naveliko je 'mlatila' ukusne, tvrde i svima pristupačne PEZ bombone. Tko ih se ne bi sjećao? Dolazili su s pripadajućim kutijicama, kao neizostavni dio djetinjstva mnogih generacija.

E sad – ako vam se slučajno negdje na tavanu 'zametnula' neka od kutijica koje su se prodavale za vrijeme Olimpijade, popularna figurica 'Vučko', mogli biste se i obogatiti!

Imate li stare kutijice Pez bombona? Čuvajte ih!

Naime, na stranicama Online PEZ dispenser, cijene se kreću od 100 do čak 800 i više dolara! Stoga, trkom na tavan, a prije toga – saznajte više o PEZ bombonima.

Pez je privatna kompanija osnovana 1927. godine u Traunu, u Austriji. Osnivač PEZ-a je Eduard Haas III čija je osnovna ideja uskoro postigla trijumfalan uspjeh u svijetu koji postoji i danas. Ime PEZ potječe od originalnog njemačkog naziva za pepermint (pfefferminz), te je sam proizvod bio prvenstveno namijenjen odraslim potrošačima više društvene klase. Osim poznatih bombona i figurica, PEZ je 1999. godine pokrenuo proizvodnju vitamina u obliku šumećih tableta. Jedan od najvećih proizvođača vitamina nudi dodatke prehrani za cijelu obitelj – od najmlađih do najstarijih. PEZ bomboni i vitamini prisutni su u preko 25 zemalja svijeta – u Europi, Aziji i SAD-u.
 

Pročitajte još

Dubrovkinja Zrinka Ćorić jedna od 15 finalistica za Miss Universe Hrvatske

Dulist

I OTAC VLAHA BUKOVCA UZGAJAO DUDOV SVILAC ‘Ćaće je uza me čuvao bube’

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist