Natrag
23.3.2019 01:44

facebook

twitter

google

rss

dulist

Imate autohtone domaće proizvode? Predstavite ih u Zagrebu!

11.9.2018 @ 7:45 Dulist Zanimljivosti

Podijelite:

Četvrti Sajam zimnice i autohtonih proizvoda održat će se od 5. do 7. listopada 2018. na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu, a prihvatljivi izlagači odnosno proizvodi bit će isključivo proizvodi tradicionalne zimnice kao i hrvatski autohtoni proizvodi, javljaju iz DUNEA-e. 

Svoje proizvode imaju priliku predstaviti i proizvođači iz Dubrovačko-neretvanske županije koji se bave proizvodnjom mandarina s oznakama izvornosti/zemljopisnog podrijetla kao i oni koji proizvode džemove i/ili pekmeze od mandarina.

Osim toga, proizvodima zimnice smatraju se prerađevine od voća (pekmezi, džemovi, sušeno i kandirano voće, voćni sirupi i sl.), prerađevine od povrća (ukiseljeno povrće, ajvari, pinđuri, sušeno povrće, namazi i sl.), orašasti plodovi (lješnjaci, bademi, orasi i sl.) te bučino ulje.

Autohtonim proizvodima podrazumijevaju se oni proizvodi čiji su nazivi zaštićeni ili su u postupku zaštite kao zaštićene oznake izvornosti, zaštićene oznake zemljopisnog podrijetla ili zajamčeno tradicionalni specijaliteti. Ako se radi o autohtonom proizvodu čiji naziv je zaštićen (ZOI / ZOZP), potrebno je priložiti Potvrdu o sukladnosti proizvoda sa specifikacijom proizvoda, izdanu od strane ovlaštenog kontrolnog tijela. Rješenje će biti potrebno priložiti prijavi u aplikaciji.

Sve ostale kriterije, moguće je pronaći ovdje.

Prijaviti se može ovdje.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana