Zanimljivosti

Imate autohtone domaće proizvode? Predstavite ih u Zagrebu!

Imate autohtone domaće proizvode? Predstavite ih u Zagrebu!

Četvrti Sajam zimnice i autohtonih proizvoda održat će se od 5. do 7. listopada 2018. na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu, a prihvatljivi izlagači odnosno proizvodi bit će isključivo proizvodi tradicionalne zimnice kao i hrvatski autohtoni proizvodi, javljaju iz DUNEA-e. 

Svoje proizvode imaju priliku predstaviti i proizvođači iz Dubrovačko-neretvanske županije koji se bave proizvodnjom mandarina s oznakama izvornosti/zemljopisnog podrijetla kao i oni koji proizvode džemove i/ili pekmeze od mandarina.

Osim toga, proizvodima zimnice smatraju se prerađevine od voća (pekmezi, džemovi, sušeno i kandirano voće, voćni sirupi i sl.), prerađevine od povrća (ukiseljeno povrće, ajvari, pinđuri, sušeno povrće, namazi i sl.), orašasti plodovi (lješnjaci, bademi, orasi i sl.) te bučino ulje.

Autohtonim proizvodima podrazumijevaju se oni proizvodi čiji su nazivi zaštićeni ili su u postupku zaštite kao zaštićene oznake izvornosti, zaštićene oznake zemljopisnog podrijetla ili zajamčeno tradicionalni specijaliteti. Ako se radi o autohtonom proizvodu čiji naziv je zaštićen (ZOI / ZOZP), potrebno je priložiti Potvrdu o sukladnosti proizvoda sa specifikacijom proizvoda, izdanu od strane ovlaštenog kontrolnog tijela. Rješenje će biti potrebno priložiti prijavi u aplikaciji.

Sve ostale kriterije, moguće je pronaći ovdje.

Prijaviti se može ovdje.

Pročitajte još

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist

NA DANAŠNJI DAN Prije 150 godina rođena Ivana Brlić Mažuranić

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist