Grad

IMAMO ZAPISNIKE Muratti je 105 glasova oduzeo GIP?!

IMAMO ZAPISNIKE Muratti je 105 glasova oduzeo GIP?!

Nakon što je Olga Muratti na Facebooku napisala kako joj je ukradeno 107 glasova (za što ima rješenje DIP-a) na dva biračka mjesta u Dubrovniku, DuList doznaje kako su sporna mjesta ona na Sudu te OŠ Marin Držić.

Također, prema informacijama s kojima raspolažemo po svemu sudeći problem je nastao u samom dubrovačkom GIP-u! Naime, sudeći prema zapisnicima biračkih odbora ukupno 105 glasova, odnosno 34 s biračkog mjesta Sud, te 71 s biračkog mjesta OŠ Marin Držić uredno je dostavljeno na GIP. Kako je moguće da su ti podaci onda pretvoreni u 0 preferencijalnih glasova zasada je nepoznato.
– Nemam zapisnik, ali tražila sam da se izvrši ponovno prebrojavanje i to je napravljeno pred proširenim povjerenstvom. Utvrdili su da sam u pravu. Navodno je riječ o tome da je birački odbor napisao nula glasova kod mojeg imena – rekla nam je na prvu Muratti, a nakon što smo joj napomenuli kako smo dobili na uvid zapisnike sa spornih biračkih mjesta odgovorila je kako nije sigurna što joj je gore, da je pogriješio birački odbor ili GIP.
Muratti je rekla kako će tražiti kopiju zapisnika biračkog odbora te dodala kako ne želi kontaktirati članove tog tijela kako to ne bi bilo krivo protumačeno.
Na upit drži li da riječ o grešci ili potkopavanju odgovara:
– Ne znam što je gore. Ako je namjera to je prestrašno, ako je greška onda se pitam mogu li ljudi koji su u stanju počiniti takve greške imati naše povjerenje za vođenje biračkih odbora. Sljedeći korak mi je tražiti ponovljeno prebrojavanje glasova svih biračkih mjesta u cijeloj Dubrovačko-neretvanskoj županiji jer ne vjerujem u nijedan zapisnik, ali ću isto tražiti na uvid sve zapisnike – kaže ona
-Nije stvar u 107 glasova, voljela bih da se ovo ne događa u zemlji u kojoj živim. Ma da sam dobila 15 glasova u Marina Držića bilo bi mi čudno, ali ajde. Ali ako ne znam kako je tko glasao, pa valjda znam kako sam ja glasovala – zaključila je Muratti o svom biračkom mjestu.
Još uvijek je nejasno i gdje su nestala dva glasa razlike u odnosu na zbroj ova dva biračka mjesta.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist