Natrag
22.6.2018 22:37

facebook

twitter

google

rss

dulist

‘IMAMO VRIJEDNE DARIVATELJE’ Split i Rijeka kritično sa zalihama krvi, Dubrovnik pod kontrolom!

17.8.2017 @ 16:28 Dulist Aktualno

Podijelite:

Dva velika hrvatska grada, Split i Rijeka, suočavaju se s opasnim problemom – nestašicom zaliha krvi.

U Splitu je, piše HRT, nestašica svih krvnih grupa, najviše 0+ i A+, što je priča koja se ponavlja svakog ljeta.
Iz splitskog KBC-a uputili su tako javni apel građanima za darivanje krvi, a Zavod za transfuzijsku medicinu otvoren je danas i sutra od 7 i 30 do 18 sati.

Ova stuacija ponavlja se svakog ljeta zbog slabijeg odaziva darivatelja i većeg broja tursita kojima je ovaj tip pomoći potreban. Trenutno niti jedna operacija nije otkazaan no sve ide k tome ako se situacija ne promijeni.

Darovana krv spašava živote

Velika akcija darivanja krvi održat će se i na riječkom Korzu ovu subotu, od 9 do 13 sati, a sudjelovat će sva društva Crvenog križa svih gradova u Županiji. I u ovom gradu potrebe za darivanjem krvi više su izražene ljeti.

Za kraj, provjerili smo kakvo je stanje sa zalihama krvi u Dubrovinku, te ju ukratko možemo opisati riječima Živka Šimunovića, ravnatelja Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik: ‘Situacija je pod kontorolom’.

Živko Šimunović

‘Naši darivatelji uvijek uskoče’ – Živko Šimunović, ravnatelj GDCK Dubrovnik 

– Kod nas je sve u najboljem redu, ne nedostaje niti jedne krvne grupe i zalihe su u redu. Dapače, upravo smo danas završili još jednu akciju, 46. u Kuni pelješkoj. Moramo napomenuti i to kako imamo naše vrijedne darivatelje na poziv, koji uvijek uskoče kada iz ‘Transfuzije’ zazovu ili upozore – kazao nam je Šimunović.

Dodajmo za kraj i to kako će se 47. akcija darivanja krvi održati 21. kolovoza od 14 do 17 sati u OB Dubrovnik, a pozvani su aktivi ‘bikeri, svi ljudi dobre volje koji žele i mogu darovati krv’.

Više o aktivnostima Crvenog križa saznajte ovdje!

Naslovna fotografija: Crveni križ Dubrovnik Facebook

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana