AktualnoKome zidine

“Imali smo konstruktivan ‘nulti’ sastanak”

"Imali smo konstruktivan 'nulti' sastanak"

Jutros je u Gradskoj upravi održan sastanak na temu budućeg tretmana baštine u Dubrovniku, na kojem su se našli gradonačelnik Vlahušić, predsjednik i podpredsjednica Društva prijatelja dubrovačke starine Denis Orlić i Renata Andjus te dio gradskih vijećnika.

– Ovaj 'nulti' sastanak bio je kontruktivan, prošao je u normalnoj atmosferi i načinu razgovora. Zaključili smo da, ukoliko postoji mogućnost za poboljšanje odnosa DPDS-a i Grada Dubrovnika i poboljšanje cijelog tretmana baštine u Dubrovniku, moramo sjesti i pokušati se dogovoriti. Utvrdili smo da stvari od našeg interesa moramo rješavati mi u gradu na ravnopravnoj osnovi – kazao je po završetku sastanka predsjednik DPDS-a Denis Orlić, dodajući kako na žalost sastanku nisu nazočili predstavnici svih političkih opcija u Gradskom vijeću.

– HDZ je bio objektivno spriječen, jer je i sastanak dogovoren u vrlo kratkom roku. Zato je ovo bio 'nulti' sastanak, a slijede daljnji razgovori na jesen – rekao je Orlić.

Gradski vijećnik Hrvatskih laburista Matko Bupić, koji je također nazočio sastanku, kazao nam je kako je formirana radna grupa predstavnika svih stranaka zastupljenih u Gradskom vijeću, s ciljem iznalaženja optimalnog rješenja u odnosu Grada i DPDS-a, odnosno tretmana baštine.

– Na dobrom smo putu i nadam se da će se rješenje pronaći, vjerojatno do jeseni. To ovisi o idejnosti, kvaliteti prijedloga. Čini mi se da je to pozivitna gradonačelnikova inicijativa i mislim da se u širem krugu sigurno može naći bolja rješenja, nego kad samo dvojica u ukopanim pozicijama raspravljaju i svak gura svoje – kazao je Bupić.

Inače, na jutrošnji sastanak zakazan za 9 sati prvi je stigao gradski vijećnik HNS-a Antun Pravedan, već oko 8.30. Potom i Laburist Bupić 15 minuta kasnije te Denis Orlić i Renata Andjus u 8.50. Minutu do 9 sati u Gradsku upravu ušao je gradski vijećnik NL Srđ je Grad Ivan Viđen, a gradonačelnik Vlahušić stigao tri minute nakon 9.

Pročitajte još

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist

Vodovod rješava alternativnu opskrbu Grada vodom

Dulist

OPREZNO POD DUBOM! Mnogi i dalje ignoriraju novu prometnu regulaciju

Dulist