Natrag
22.4.2019 08:57

facebook

twitter

google

rss

dulist

IMA SE MISLIT… Predavanje dr. sc. Katje Bakija o Držićevoj životnoj i kazališnoj fortuni

28.3.2017 @ 18:17 Dulist Kultura
2;2

Podijelite:

U godini u kojoj obilježavamo 450. godina od smrti velikog Vidre u Domu Marina Držića održat će se serija predavanja posvećena ovom iznimnom autoru čiji svijet i kazalište jednakom snagom i svježinom žive i danas.

Dr. sc. Katja Bakija 30. ožujka 2017. s početkom u 18 sati održat će predavanje  IMA SE MISLIT… o Držićevoj životnoj i kazališnoj fortuni.

U svom predavanju povjesničarka književnosti dr. sc. Katja Bakija propituje bogat i slojevit Držićev opus, njegovu misterioznu  životnu fortunu, svevremenost njegovih poruka koje nam njegov svijet i kazalište i danas 450. godina nakon njegove smrti čine bliskim, otvorenim i provokativnim.

Docentica na Sveučilištu u Dubrovniku dr. sc. Katja Bakija diplomirala je, magistrirala i doktorirala na Filozofskom fakultetu  Sveučilišta u Zagrebu (znanstveno područje humanističkih znanosti, znanstveno polje filologija, znanstvena grana teorija i povijest književnosti). Predavala je na više europskih sveučilišta – na Odsjeku za kroatistiku i slavistiku Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Pečuhu (Mađarska), na Institutu za prevoditelje i tumače u Grazu, (Austrija), na Filozofskom fakultetu Karlovog sveučilišta u Pragu, kao vanjski suradnik na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu (Odsjek za kroatologiju).

Sudjeluje na znanstvenim skupovima u Hrvatskoj i inozemstvu (Zagrebu, Dubrovniku, Splitu, Rijeci, Puli, Osijeku, Sarajevu, Subotici, Budimpešti, Pečuhu, Sombatelu, Beču, Pragu, Brnu) gdje se uglavnom bavi hrvatskom književnom i društvenom poviješću i poviješću periodike te dubrovačkim kulturološkim i književnim temama. Kao dramaturg i jezični savjetnik surađivala je u više hrvatskih i inozemnih kazališnih projekata.

Objavljuje u znanstvenim i stručnim publikacijama, časopisima i  zbornicima, dugogodišnja je glavna i odgovorna urednica časopisa Dubrovački horizonti  i autorica  knjige (monografije) o prvom književnom časopisu u Dubrovniku na hrvatskom jeziku (Knjiga o „Dubrovniku, Zagreb 2005.).

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana