Natrag
24.3.2019 01:55

facebook

twitter

google

rss

dulist

Ima li lijeka za nevjeru?

19.5.2012 @ 11:18 Andrea Falkoni Račić Zanimljivosti

Podijelite:

Rijetko se koja osoba na svijetu u određenim trenutcima nije zapitala vara li je voljena osoba.

Postoji li određeni model ponašanja kojim se preljub može preduhitriti, ili određene akcije kojima možemo izliječiti preljubnika? Američki psihoterapeut Gery Neuman tvrdi da je otkrio lijek za nevjeru i to na temelju rezultata intervjua s preko 500 nevjernih i vjernih parova.

Zapravo, u svojoj knjizi Connect to Love navodi stvari koje vjerni parovi najčešće čine za održavanje svoje veze.
Tako bi svakog dana bilo dobro s partnerom provesti najmanje 30 minuta. Za Neumana nije važno radi li se o važnim stvarima ili tek o sjedanju na kauču i gledanju TV-a.

Najveći partnerov navijač morat biti upravo – vi sami. Naime, u njegovim se intervjuima gotovo poput pravila ponavljalo to da su nevjerni muškarci redom govorili kako su imali osjećaj da sve što su radili, nije bilo dovoljno dobro.

Stoga, nemojte stalno prigovarati i naglašavati kako vaš partner radi nešto krivo. Zahvalite mu se na malim stavrima, neka se osjeća kao pobjednik.
Morate biti sigurni da vas partner ne samo sluša već i čuje ono što govorite.

Naime, Nauman ističe kako je velika zamjerka nevjernih žena ta što ih njihovi muževi ne slušaju.
Zato mu treba reći: Daj mi samo pet minuta za poslušati me bez ikakvih savjeta i komentara.

Oslobodite se bijesa, mišljenja je Neuman, jer se najmanje uspješni parovi toliko iscrpe svađajući oko neke stvari, koja će ponovno na dnevnom redu bili za par dana.
Sretni parovi također se žučno svađaju, ali razlika je ta što oni dođu do nekog konkretno rješenja kako se zbog iste stvari ne bi ponovno svađali.

Foto: www.shutterstock.com

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana