Zanimljivosti

‘IMA I GORIH OD NAS’ Christoph je prvi čovjek koji je rekao da je HIR ‘veliki brod’

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nova Kaledonija je popularno turističko odredište za Australce pa njih i ima najviše u marini. Uglavnom su došli zajedno, organizirano s ‘Down Under Rally’ s velikim katamaranima. Ipak povremeno sretnemo i zanimljive ljude. Tu je australska obitelj koju smo upoznali u Sydneyu, a koja već 10 godina živi na brodu, njemački bračni par koji već 4 godine plovi oko svijeta, ali kao i obično, ‘najluđi’ su Francuzi – ističu nam naši HIR-ovci. Kako ističu, upoznali su par koji je nakon godinu dana provedenih u Novoj Kaledoniji kretao prema Australiji i tražili su nekoga tko ima australsku zastavicu.

-Ja sam im ponudio našu, već poprilično izblijedjelu i poderanu. Oduševljeno su prihvatili i u zamjenu nam dali svoju od Vanuatua. Christopher je prije 5.5 godina krenuo iz Francuske, prešao Atlantik i došao do Cape Horna. Tamo je upoznao estonku Carinu koja je radila u turističkoj zajednici u Puerto Williamsu. Zajedno su nastavili preko Pacifika, bili su na Novom Zelandu, tropskim otocima na Pacifiku i sada su već u Australiji… Christoph je prvi čovjek ikada koji je rekao da je HIR ‘veliki brod’. Jer oni plove na 7.5 metara dugačkoj (ili kratkoj) jedrilici koja ima samo vanbrodski motor. Ima i gorih od nas, ali ne puno – rekli su.

Christopha i Carinu možete pratiti na njihovom blogu ‘Into the Wind’.

Pročitajte još

HIRovci NA 500 MILJA OD HORNA ‘Jedino društvo su nam albatrosi’

Dulist

ŠOKANTNA RAZLIKA U Gospinom polju -1, a na Gorici 10 stupnjeva!

Dulist.hr

LEN nam ‘oteo’ Istru i ‘pripojio’ Sloveniji

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija