Natrag
19.4.2019 06:57

facebook

twitter

google

rss

dulist

“Ima bit’ da mu je Obama rekao što činiti”

12.3.2012 @ 13:23 Andrea Falkoni Račić Aktualno
2;2

Podijelite:

On nas potiče da stvarno idemo u štrajk. Brkaju lončiće i direktor i gradonačelnik – izjavio je za duList sindikalni povjerenik Libertasa Baldo Kovačević

osvrnuvši se na jutrošnje izjave direktora Đura Deranje i gradonačelnika Vlahušića.

Istaknuo je kako je Deranjina tvrdnja kako se predstavnici Libertasove sindikalne podružnice nisu odazvali kolektivnom pregovaranju u petak netočna. To je potkrijepljeno i pozivom Đura Deranje na kolektivno pregovaranje, a još više dopisom kojega je Libertasovo sindikalno povjereništvo uputilo kao odgovor Deranji.

Deranja je, naime, pozvao sindikat na kolektivno pregovaranje u petak, 9. ožujka dopisom bez dnevnog reda, a u istome je navedeno: „Ukoliko se ne slažete s navedenim terminom molimo da nas o tome obavijestite.“

Termin sindikalnom povjereništvu nije odgovarao, što su i objasnili u dopisu direktoru, kojega su zamolili da im poziv za novi sastanak s dnevnim redom i prijedlogom Protokola o pregovaranju dostavi minimalno pet radnih dana prije zakazanog termina radi dobivanja suglasnosti i punomoći predsjednika SSKH.

– Gradonačelnik očito ne zna što govori ili ga naš direktor krivo obavještava. I jedan i drugi brkaju lončiće – istaknuo je Baldo Kovačević, naglasivši:
– Ima bit' da mu je (gradonačelniku, op. a.) Obama rekao što mu je činiti – govori Kovačević, naglasivši kako se sve ovo radi samo iz straha od štrajka radnika, odnosno kako bi se odugovlačilo da do štrajka ne dođe.

Kovačević također ističe kako je netočno ono što govori gradonačelnik, a to je da se bod i vrijednost boda nigdje ne definiraju kroz Kolektivni ugovor. Takva situacija je, ističe Kovačević, i u Čistoći i u Sanitatu, odnosno u svim komunalnim poduzećima, pa Kovačević ne vidi u čemu je nastao problem kod Libertasa.

– Ne želimo nikakvo zlo građanima i ovom gradu, samo se borimo za svoja radna mjesta i svoj opstanak – komentirao je Ivo Klaić, predsjednik Radničkog vijeća Libertasa, dodavši kako je katastrofalna izjava gradonačelnika kako radnici žele zlog građanima.

– Ili ga naš direktor slabo informira ili su polupali lončiće. Neka gospodin gradonačelnik podmiri dugovanja Grada prema Libertasu pa neće biti nikakvih problema u ovom poduzeću – poručio je Klaić, dodavši kako mu radnici Libertasa 'nikad neće dozvoliti da slomi Libertas'.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana