Natrag
19.3.2019 09:10

facebook

twitter

google

rss

dulist

Ilijinu glavicu koče dugovi iz 1978.

9.1.2012 @ 12:37 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Rekonstrukciju raskrižja na Ilijinoj glavici zbog imovinsko-pravnih prepreka te ishođenja potrebnih dozvola možda neće biti moguće dovršiti do 15. lipnja.

Razlozi su, tvrde u gradskoj upravi, realni, odnosno leže u proceduri koju svaki projekt mora proći. No, kada je riječ o Ilijinoj glavici pojavili su se neriješeni imovinsko-pravni odnosi u Ulici Pera Bakića, koji su se rješavali ima 30 godina. Točnije 1978. godine izvršena je eksproprijacija zemljišta u Ulici Pera Bakić, koja je bila konačna i pravno valjana, provedena u katastru no ne i u zemljišniku.

Odnosno Grad Dubrovnik nije uknjižen na to zemljište, jednako kao što nije uknjižen ni na skoro sve prometnice na području grada.
Iz toga razloga gradska uprava morala je izvršiti reviziju cijelog postupka, te sve ponovno predati u zemljišno-knjižni odjel kako bi se Grad Dubrovnik konačno na te parcele uknjižio. Pa iako je jedinicama lokalne samouprave sukladno novim zakonskim propisima ostavljena mogućnost uknjižbe na prometnice samo na temelju geodetskog snimka, predstavnici suda i zemljišnika Grad su upozorili kako ne postoji sudska praksa u tim slučajevima.

Stoga se od toga odustalo i krenulo u već spomenutu proceduru. No, u proračunu je za ovu godinu za križanje na Ilijinoj glavici predviđeno 14 milijuna kuna. Radovi bi mogli početi krajem ožujka, početkom travnja no neće do kraja biti završeni do sezone, a u cijeloj ovoj priči treba imati u vidu kako je riječ o raskrižju na kojem će se usprkos radovima promet morati odvijati i dalje.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana