Aktualno

Ilijina glavica – “najvažniji projekt Grada”

Ilijina glavica - "najvažniji projekt Grada"

Projekt Ilijine glavice ulice Pera Bakića, križanje Ilijina glavica, Hebrangove i Vladimira Nazora teče svojim predviđenim tijekom. Počeli smo raditi na ljeto, a da nismo, nema šanse da bismo završili i iduće ljeto – naglasio je gradonačelnik Andro Vlahušić.

– Zahvalio bih građanima, prvenstveno susjedima, koji su pokazali maksimalno razumijevanje. Pogotovo se zahvaljujem građanima Župe dubrovačke, Konavala, a i svim Dubrovčanima koji idu za Župu jer ipak prolaze preko gradilišta. Planovi su takvi da ćemo do Svetoga Vlaha sa ulice Bakića pomaknuti sve građevinske strojeve i da će ulica biti dijelom riješena, neće biti asfaltirana i neće biti završena – istaknuo je Vlahušić.

Plan koji je dogovoren s izvođačima radova je 31. ožujka, kad će javni radovi biti završeni, a kroz četvrti mjesec će biti uređenje signalizacije, prometnica. gradonačelnik je posebno pohvalio radnike koji postavljaju kamen.
– Mislim da su stvarno vidi kako ulažu ogroman trud oko svakog kamena da ga postave na pravi način – rekao je Vlahušić.

– Ovo je najvažniji projekt u Gradu Dubrovniku što se tiče prometa u zadnjih pedeset godina. Ništa se s njime ne može usporediti, niti Most preko Rijeke dubrovačke, niti ulaz u Gruž. U uobičajenom radnom danu preko ilijine Glavice pređe oko 35 tisuća ljudi, bilo ljeti ili zimi i on mora biti slika i prilika Dubrovnika kakvog želim da bude – zidova, hortikulture, zidina, i nadam se da će i u roku i u financijskom okviru ovo biti riješeno. Ukupna investicija je oko 17 milijuna kuna – zaključio je gradonačelnik.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist