Aktualno

Ilijina glavica između zbilje i izbora

Ilijina glavica između zbilje i izbora

Projekt Ilijine glavice, 'kapitalac pred izbore' aktualne gradske vlasti, nakon drugog kruga lokalnih izbora stao je u mjestu.

Projekt koji se izrađivao po građevinskoj dozvoli iz 1982.; u koji je naknadno ubačen i sunčani sat, kao i vodeni zidovi, kolokvijanog naziva 'Vlahušićevi slapovi'; aktualnom gradonačelniku bila je jedna od glavnih karata kojom se išlo prema građanima uoči lokalnih izbora. No, gotovo dva mjeseca od izbora gradilište gotovo zjapi prazno, sunčani sat dobio je svoju 'plakat verziju', a pothodnik izgleda kao scena iz filmova Alfreda Hitchcocka.

Kako su nam rekli iz Grada Dubrovnika ''radovi na pothodniku na Ilijinoj glavici u završnoj su fazi, a konačni završetak svih radova očekuje se u rujnu'', a na naš upit je li osigurana sva potrebna dokumentacija iz Grada poručuju kako je ''u tijeku ishođenje potvrde glavnog projekta, a dozvola za uporabu pothodnika ishoditi će se po završetku gradnje istog''.

Zanimljivo je kako se mjesecima uoči lokalnih izbora govorilo kako će Ilijina glavica biti gotova do 30. travnja, a kako će iza toga ostati samo sitni šminkerski radovi. Ispada tako kako je šminkanje potrebno gotovo više vremena nego za većinu radova.

No dotada su pješaci ostali bez pješačkog prijelaza koji je bio u ulici Pera Bakića, pa je prijelaz ceste postao rulet između automobila, a valja se prisjetiti kako je to jedna od glavnih stanica ne samo djece koja idu u školu, već i brojnih stanovnika Župe i Konavala, kao i gostiju Grada, koji se tu iskrcavaju kada idu prema gradskoj jezgri.

Pročitajte još

Franković osudio nasilje člana mladeži HDZ-a i najavio stegovni postupak

Dulist

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist