Aktualno

Ilija Ljiljanić svake godine stiže iz Njemačke: ‘Ne dođem za Božić, ali na Festu moram doć!’

Ilija Ljiljanić svake godine stiže iz Njemačke: 'Ne dođem za Božić, ali na Festu moram doć!'

Danas, na Kandeloru, u điru Gradom, upoznali smo našeg dragog sugrađanina Iliju Ljiljanića, koji živi i radi u Njemačkoj, no srcem je – u Dubrovniku.

Svake godine Ilija je na Festi, među barjaktarima župe svetog Andrije…

-Rođen sam tu, no eto, spletom okolnosti život me je odveo u Njemačku, žena je ostala trudna te sam se preselio gore, otvorio tvrtku ima već dvije godine, koja se bavi vrtlarstvom, zidarstvom, ma svime živime. No, još ova godina, pa ću se pomalo vratiti doma – priča nam Ilija, kaže:

-Naš i njemački mentalitet ne idu zajedno, gore ti je uglavnom posao-doma-doma-posao. Nemaš s kime popričati, nedjeljom pođem na misu u kapelicu 30 kilometara udaljenu od mjesta u kojem živim i radim, jer se svake nedjelje održava misa na hrvatskom u 11 sati, te malo popričam s našim ljudima. To ti je od nedjelje do nedjelje – kaže nam dragi barjaktar, koji ističe svoju ljubav prema Festi i Gradu.

– Ne dođem za Božić, ali na Festu moram doć! Ma da živim u Australiji; nema te zemlje, mjesta na svijetu i nema tih eura ili dolara da ja ne budem za Festu doma. To je tako – kaže nam Ilija, koji se dalje uputio sa svojim barjaktarima s Konala u đir…

Pročitajte još

ROĐENI ISTI DAN I GODINU Sretan rođendan Josipu Škerlju i Lukši Peku!

Dulist

IZVJEŠĆE O RADU POVJERENSTVA PRED VIJEĆNICIMA Na što su se žalili pacijenti tijekom 2023.?

Dulist

Izložba ‘Dani ponosa – herojska obrana Dubrovnika 1991.’ gostuje u Zagrebu

Dulist