Sport

TRIBINA U DUBROVNIKU Čije će ime biti utkano na dres Hajduka?

TRIBINA U DUBROVNIKU Čije će ime biti utkano na dres Hajduka?

Udruga Naš Hajduk je, na poziv Društva prijatelja Hajduka Dubrovnik, u petak navečer u hotelu Valamar Lacroma održala informativnu tribinu o samoj udruzi i o njenoj donatorskoj akciji pod nazivom ‘Ili jesmo ili nismo!’.

Tajnik Udruge Naš Hajduk Ivan Rilov pojasnio je karakter udruge i njene glavne ciljeve.

– Mi smo udruga građana, a naš temeljni cilj je da se očuva aktualni model funkcioniranja kluba – da članovi kluba na demokratskim izborima biraju članove nadzornog odbora – istaknuo je Rilov te dodao kako se Udruga Naš Hajduk dosad bavila time da taj model implementira i da on zaživi.

– Već smo imali dva kruga izbora, a sada smo ušli u drugu fazu projekta, a taj je da pokušamo učinit sve da ovakav model funkcioniranja kluba zadržimo, da ga ‘upišemo u kamen’. Jedini pravno mogući način kako to napraviti je da postanemo vlasnici određenog udjela kluba. Inače je situacija takva da lokalna politika može sve vratiti na staro, odnosno da lokalni političari svojim dekretima postavljaju vodstvo kluba – naglasio je Rilov.

– U akcija ‘Ili jesmo ili nismo’, prema tome, skupljamo novce koji će biti korišteni za isplatu 24,53 posto dionica Hajduka – rekao je Rilov te dodao kako je ovo jedinstven slučaj u kojem navijači biraju boju dresa svog omiljenog kluba.

– Mislimo da nitko dosad nije napravio takav okvir u kojem navijači biraju boju dresa, upravo zato smo omogućili da oni mogu izabrati koje će boje biti dres. Danas je zatvoren prvi krug glasovanja tako da smo od tri dresa zapravo odabrali dva, crni i sivi, koji idu u drugi krug, a glasovanje se nastavlja do zadnjeg dana akcije ‘Ili jesmo ili nismo’ (30.11.) – rekao je Rilov te napomenuo kako će imena i prezimena svih onih pojedinaca koji su donirali minimalno 1911 kuna u ovoj akciji biti ispisana na službenom trećem dresu Hajduka u sezoni 2017./2018.

Posebni gosti tribine bili su igrači i dužnosnici Vaterpolo kluba Jug, koji već godinama ima odličnu suradnju s Hajdukom.

Na samoj tribini bilo je moguće uplatiti donacije za akciju ‘Ili jesmo ili nismo!’.

Pročitajte još

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist

MINI-KOŠARKA Juniori Dubrovnika treći na Prvenstvu Dalmacije!

Dulist

Juniorke ŽVK Jug viceprvakinje Hrvatske, Lara Korać najbolja vratarka!

Dulist