Crna kronika

Ilegalno preko granice za 300 eura

Za 300 eura po glavi 38-godišnji Albanac dogovorio je za dvojicu svojih sunarodnjaka protuzakonito prebacivanje preko granice.

Trojac je zatečen u osobnom vozilu, 20. kolovoza oko 18.40 sati, u blizini graničnog prijelaza Zaton Doli. Vozilom je upravljao 38- godišnjak, dok su se kao putnici u vozilu nalazili 34- godišnjak i 31-godišnjak, svi državljani Albanije.

Provedenim izvidima utvrđeno je da je 38-godišnjak s ostalom dvojicom državljana Albanije prije nekoliko dana dogovorio protuzakonito prebacivanje državne granice uz novčanu naknadu od 300 eura po osobi.

Potom su 34-godišnjak i 31-godišnjak ilegalno prešli granicu iz Republike Crne Gore u Republiku Hrvatsku, da bi ih u Republici Hrvatskoj s vozilom čekao 38-godišnjak s kojim nastavljaju putovanje do Zaton Dola, gdje su zatečeni.

Zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo protuzakonitog prebacivanja osoba preko državne granice, 38-godišnjak je 21. kolovoza uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. Ostaloj dvojici državljana Albanije je zbog nezakonitog prelaska državne granice izrečena mjera protjerivanja iz Republike Hrvatske.

Pročitajte još

ZBOG OZLIJEDA PREBAČEN ZA SPLIT Zbog neprimjerene brzine izgubio nadzor nad motociklom

Dulist

Bugarka ‘opelješila’ Australku dok je razgledavala Grad

Dulist

ZATON MALI U prometnoj nesreći ozlijeđene dvije osobe

Dulist