Natrag
22.2.2019 01:09

facebook

twitter

google

rss

dulist

Ilegalno preko granice za 300 eura

22.8.2012 @ 10:28 Andrea Falkoni Račić Crna kronika

Podijelite:

Za 300 eura po glavi 38-godišnji Albanac dogovorio je za dvojicu svojih sunarodnjaka protuzakonito prebacivanje preko granice.

Trojac je zatečen u osobnom vozilu, 20. kolovoza oko 18.40 sati, u blizini graničnog prijelaza Zaton Doli. Vozilom je upravljao 38- godišnjak, dok su se kao putnici u vozilu nalazili 34- godišnjak i 31-godišnjak, svi državljani Albanije.

Provedenim izvidima utvrđeno je da je 38-godišnjak s ostalom dvojicom državljana Albanije prije nekoliko dana dogovorio protuzakonito prebacivanje državne granice uz novčanu naknadu od 300 eura po osobi.

Potom su 34-godišnjak i 31-godišnjak ilegalno prešli granicu iz Republike Crne Gore u Republiku Hrvatsku, da bi ih u Republici Hrvatskoj s vozilom čekao 38-godišnjak s kojim nastavljaju putovanje do Zaton Dola, gdje su zatečeni.

Zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo protuzakonitog prebacivanja osoba preko državne granice, 38-godišnjak je 21. kolovoza uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. Ostaloj dvojici državljana Albanije je zbog nezakonitog prelaska državne granice izrečena mjera protjerivanja iz Republike Hrvatske.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana