Natrag
19.2.2019 18:12

facebook

twitter

google

rss

dulist

Igre prijestolja ponovno se snimaju u Dubrovniku

13.9.2012 @ 19:44 Ana Prohaska dulist IN
4;4

Podijelite:

Ponovno stiže krajem mjeseca filmska ekipa američkog HBO-a angažirana na megapopularnom serijalu „Game of Thrones“ koji je osvojio niz prestižnih filmskih nagrada.

Od 27. rujna do 7. listopada u Dubrovniku i okolici snimat će se i treća sezona "Igre prijestolja“, donosi Slobodna Dalmacija.

Ponovni dolazak ekipe potvrđen je iz Grada Dubrovnika i agencije „Embassy films“, a da će do novog susreta Dubrovčana i američkih filmaša zasigurno doći, naznačili su još lani, tijekom snimanja na lokalitetima u Gradu, na Lokrumu, Dubcu i drugim mjestima, producent Frank Doelger i Daniel B. Weiss, izvršni producent i koautor serije.

Hrvatskim novinarima, kojima je omogućeno da prisustvuju snimanju nekoliko scena na impozantnoj dubrovačkoj tvrđavi Lovrjenac, Doelger i Weiss izjavili su da se u Dubrovniku osjećaju kao da su zaista na mjestu događanja koja u svojim djelima opisuje George R.R. Martin, autor ciklusa epskih romana „Pjesma leda i vatre“ po kojima se snima serija.

Glumačka ekipa  Peter Dinklage, Emilia Clarke, Lena Headey, Richard Madden, u trećoj sezoni dobiva 14 novih članova među kojima je tinejđerska zvijezda Thomas Sangster koji je publiku osvojio ulogom u romantičnoj hit-komediji "Zapravo ljubav". U novom serijalu Igre prijestolja nastupit će i britanski glumac Tobias Menzies koji je igrao Bruta u TV seriji Rim.

Seriju je pratilo preko osam milijuna gledatelja, a jednak odaziv očekuje se i dogodine, koncem ožujka, kada će započeti prikazivanje deset novih epizoda iz treće sezone Igre prijestolja.

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana