Natrag
27.4.2018 10:19

facebook

twitter

google

rss

dulist

IGRE OKO PRORAČUNA Potrebica: Ja povjerenik? Nasmijavate me

1.12.2016 @ 21:00 Nikša Miletić Politika

Podijelite:

Dan po dan, prosinac je stigao, a u političkom smislu u Dubrovniku to znači samo jednu stvar – proračun ili ne proračun.
Naravno, na sve strane rade se kalkulacije oko (ne)usvajanja glavnog financijskog dokumenta Grada Dubrovnika, a posljednju epizodu dali su Srđevci koji su prvi nedvosmisleno zauzeli stav kako proračun ne mogu prihvatiti. Njihove tri palice će se zacrveniti, poručili su u priopćenju, jer u prijedlogu proračuna Vlahušić nosi milijunske iznose za izgradnju infrastrukture za projekt golfa na Srđu, što znači da je godinama obmanjivao javnost.
Crvenim palicama Srđevaca, iako to nikad nije decidirano izgovorio, najvjerojatnije će se pridružiti i Pero Vićan i njegov DDS koji već mjesecima uvijeno najavljuju rušenje proračuna, a loptica onda pada na HDZ-ovu koaliciju.
Upravo zbog toga Andro Vlahušić gotovo ne propušta priliku spomenuti eventualno rušenje proračuna i ‘ugrožavanje 40 tisuća ljudi’ kojima će ‘život stati’. Sve ove floskule koristio je on i 2014. godine, no posljednja u nizu je ona da će povjerenik Vlade, u slučaju rušenja proračuna, biti gradski vijećnik i potpredsjednik HDZ-a Marko Potrebica.

Cijeli tekst potražite u tiskanom izdanju DuLista.

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana