Politika

IGRE OKO PRORAČUNA Potrebica: Ja povjerenik? Nasmijavate me

IGRE OKO PRORAČUNA Potrebica: Ja povjerenik? Nasmijavate me

Dan po dan, prosinac je stigao, a u političkom smislu u Dubrovniku to znači samo jednu stvar – proračun ili ne proračun.
Naravno, na sve strane rade se kalkulacije oko (ne)usvajanja glavnog financijskog dokumenta Grada Dubrovnika, a posljednju epizodu dali su Srđevci koji su prvi nedvosmisleno zauzeli stav kako proračun ne mogu prihvatiti. Njihove tri palice će se zacrveniti, poručili su u priopćenju, jer u prijedlogu proračuna Vlahušić nosi milijunske iznose za izgradnju infrastrukture za projekt golfa na Srđu, što znači da je godinama obmanjivao javnost.
Crvenim palicama Srđevaca, iako to nikad nije decidirano izgovorio, najvjerojatnije će se pridružiti i Pero Vićan i njegov DDS koji već mjesecima uvijeno najavljuju rušenje proračuna, a loptica onda pada na HDZ-ovu koaliciju.
Upravo zbog toga Andro Vlahušić gotovo ne propušta priliku spomenuti eventualno rušenje proračuna i ‘ugrožavanje 40 tisuća ljudi’ kojima će ‘život stati’. Sve ove floskule koristio je on i 2014. godine, no posljednja u nizu je ona da će povjerenik Vlade, u slučaju rušenja proračuna, biti gradski vijećnik i potpredsjednik HDZ-a Marko Potrebica.

Cijeli tekst potražite u tiskanom izdanju DuLista.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist