Zanimljivosti

Igralište na Pelinama u kaosu!

Igralište na Pelinama u kaosu!

Dječje igralište na Pelinama koje je otvoreno u lipnju 2010. godine u potpunosti je oštećeno.

Iako je predano gradskoj djeci na korištenje prije svega tri godine, očito nije kvalitetno napravljeno te mu je već sada potrebna rekonstrukcija. Kako saznajemo, oštećena je podloga na igralištu zbog velikih količina vode koja se na njoj skupljala tijekom velikih kiša, a nije imala gdje otjecati. Podsjetimo, u izgradnju i opremanje igrališta Grad je utrošio milijun i 371 tisuću kuna. Također, još u studenom 2012. Eko-omblići poslali su otvoreni komunalni apel u kojem pitaju što se događa s dječjim igralištem na Pelinama.

– I stvarno, ako se malo bolje zagledate, dječje igralište je oštećeno i jako ružno izgleda sa zidina. Umjesto da na njemu vidimo razigranu djecu gradske jegre, ono je zatvoreno i ovako tužno izgleda… Što će nam naši brojni turisti i gosti Grada reći, kada ovo gledaju odozgo? – istaknuli se.
No od tada pa do danas na rekonstrukciji igrališta nije se učinilo apsolutno ništa, a djeca koja dođu tamo zaigrati nogomet ili košarku, sportom se bave na neadekvatnoj podlozi – na betonu. Uz to su okružena smećem i odloženim građevinskim materijalima.

Iz Grada Dubrovnika rekli su nam  kako su na 'igralištu na Pelinama u tijeku radovi na saniranju podloge koja zbog specifičnosti (AB ploča koja natkriva arheološko nalazište) zahtjeva posebne uvjete i način rada'. Vrijednost radova je, dodali su, 72.574,13 kuna s PDV-om, investitor je Grad Dubrovnik, a izvođač radova je tvrtka Korni iz Zagreba.

– Do sada su izvršeni radovi na postavljanju smjese za izravnavanje terena, a nabavljen je završni sloj podloge koji će biti uskoro postavljen – stoji u odgovoru iz gradske uprave.

No, kako saznajemo, još od lipnja, kada je postavljena smjesa za izravnjavanje terena, radovi su stali. Hoće li i kada će djeca Grada dobiti igralište koje su godinama čekali (a neki su u tom razdoblju čak i odrasli) ostaje za vidjeti!

Pročitajte još

Dubrovkinja Zrinka Ćorić jedna od 15 finalistica za Miss Universe Hrvatske

Dulist

I OTAC VLAHA BUKOVCA UZGAJAO DUDOV SVILAC ‘Ćaće je uza me čuvao bube’

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist