Grad

Igralište na Lopudu konačno sigurno za dječju igru

Igralište na Lopudu konačno sigurno za dječju igru

Konačno je uređeno dječje igralište na Lopudu koje bilo dotrajalo i u jako lošem stanju. Kako navode iz Grada Dubrovnika, nabavljene su nove sprave i sređene podloga i ograda. Radove je financirao Grad Dubrovnik kroz program redovnog održavanja sportskih terena i dječjih igrališta Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu.
Odrađeni su radovi tamponiranja podloge ispod koje je postavljen geotekstil te gumena antistress podloga u obuhvatu od oko 150 metara kvadratnih. Također su postavljeni novi betonski rubnjaci i šljunak te su izvedeni popravci na ogradi i ulaznim vratima igrališta. Uklonjene su dotrajale i slomljene sprave koje su nadomještene s pet novih sprava: opružna njihalica morski konjić, vrtuljak, tobogan, klackalica s oprugama, ljuljačka.
Investicija uređenja na dječjem terenu vrijedna je 100.000,00 kuna s PDV-om, dok nabava i ugradnja sprava iznosi 42.000,00 kuna s PDV-om.
Iz Grada Dubrovnika podsjećaju kako je u ovogodišnjem proračunu za održavanje dječjih i sportskih igrališta osiguran iznos od 1,7 milijuna kuna, što je 40 posto više nego u 2018. godini. Dodatno, Upravni odjel za izgradnju i upravljanje projektima nosi 6,1 milijuna kuna za projekte investicijskog održavanja i izgradnje novih igrališta te drugih prostora za rekreaciju.

Pročitajte još

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist

ZABAVA, AKCIJA, DRAMA Novi kino tjedan donosi…

Dulist

(FOTO/VIDEO) SVAKA ČAST GROFOVI! Pogledajte detalje zahtjevnog pothvata na Golubovom kamenu

Dulist