Natrag
21.7.2018 04:21

facebook

twitter

google

rss

dulist

Igrališta u Malom Zatonu i na Nuncijati spremna za najmlađe

5.9.2017 @ 18:21 Dulist Grad
7;7

Podijelite:

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, zamjenice gradonačelnika Jelka Tepšić i Orlanda Tokić te privremeni pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Miha Katičića sa suradnicima obišli su danas novouređena dječja igrališta u Zatonu Malom i na Nuncijati.

Radovi na oba dječja igrališta započeli su u drugoj polovici kolovoza, a kako je tom prilikom najavljeno, završeni su u roku, do početka nove školske godine.

-Moram iskazati veliko zadovoljstvo realizacijom ovog projekta, ali i činjenicom da imamo novo igralište koje mogu jednako koristiti i mještani Zatona, ali i djeca iz obližnjeg vrtića. Odmah po preuzimanju vlasti kazali smo kako ćemo srediti četiri dječja igrališta, prva dva Zaton i Nuncijata su sređena, a u procesu su još dva igrališta u Mokošici za koje očekujemo da će biti gotova tijekom listopada – kazao je gradonačelnik Mato Franković prilikom obilaska novouređenog dječjeg igrališta u Zatonu dodajući kako igralište i u Zatonu i na Nuncijati zadovoljavaju i sve sigurnosne aspekte.

Prilikom obilaska novouređenog dječjeg igrališta, gradonačelnik Franković, zamjenice gradonačelnika Jelka Tepšić i Orlanda Tokić u pratnji pročelnika Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Miha Katičića te ravnateljice Dječjih vrtića Dubrovnik Boje Milan Mustać obišli su i dječji vrtić u Zatonu Malom kako bi se pobliže upoznali s uvjetima u kojima radi i djeluje ovaj vrtić koji broji oko 50 djece.

Podsjetimo, na igralištu u Zatonu dotrajale sprave za igru zamijenjene su potpuno novima, koje su prilagođene djeci vrtićkog uzrasta.

Igralište na Nuncijati također je doživjelo renovaciju. Osim ugradnje novih sprava isto je i prošireno, a postavljene su i sprave za vanjsko vježbanje.

-Na jednom dijelu sadašnjeg igrališta bio je boćarski teren koji se nije koristio i bio je zapušten, a uređenjem terena osigurali smo i stanovnicima Nuncijate igralište s modernim i sigurnim sprava, a koje do sada na ovom području nije postojalo – istaknuo je gradonačelnik Franković tijekom obilaska dječjeg igrališta na Nuncijati dodajući kako Grad planira urediti i postojeće igralište za male sportove.

Vrijednost radova na oba dva igrališta, a koji su uključivali pripremu terena, postavljanje novih dječjih sprava i sprava za vanjsko vježbanje, je 520 tisuća kuna.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana