Natrag
23.3.2019 15:48

facebook

twitter

google

rss

dulist

“Igraju se igre s prometnom povezanosti”

3.1.2012 @ 15:06 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Javnost se dovodi u zabludu i igraju se igre s prometnom povezanosti županije. Želimo znati što je Vlada RH odlučila – kazao je na konferenciji za medije

dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić, osvrčući se na izjave premijera Milanovića i gradonačelnika Vlahušića o smjeru autoceste do Dubrovnika.

– Županijska skupština je u rujnu 2009. godine jednoglasno donijela deklaraciju o prometnoj izoliranosti županije u kojoj su istaknuti prioriteti: dovršetak izgradnje Pelješkog mosta i autoceste do Dubrovnika te izgradnja brze ceste Dubrovnik-Zračna luka Čilipi – kazao je župan Dobroslavić, dodavši kako je za županiju neprihvatljivo da se u Neumu dvaput prelazi državna granica.

– Pozivamo Vladu Republike Hrvatske da žurno dovrši projekt Pelješkog mosta i na taj način prometno poveže županiju s hrvatskim teritorijem. Također pozivamo Vladu da nastavi gradnju autoceste, ali ne preko Popovog polja, nego Dubrovačkog primorja, sukladno svim važećim prostornim planovima. Druga rješenja ne dolaze u obzir – izričit je bio Dobroslavić, iskazavši očekivanje da se Dubrovnik tretira jednako kao ostala područja u Republici Hrvatskoj.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana