DuList IN

IBRICA NA DODJELI PORINA Hvala bratu Đelu što me nikad nije htio uzeti u Trubadure

IBRICA NA DODJELI PORINA Hvala bratu Đelu što me nikad nije htio uzeti u Trubadure

Kantautor i legendarni šansonijer Ibrica Jusić u petak navečer je na svečanosti u riječkome Centru Zamet primio nagradu Porin za životno djelo.

-Ljudi jel’ to moguće, Ibrica dobio Porina – rekao je prepun emocija dubrovački kantautor na dodjeli nagrada, a prisjetio se Pera Gotovca, brata Đela, kao i svojih ljubimaca, Vagija, Oskara, Arčija i Bonda, ali i mačka Kikija (koji je ostao doma), koji su ga, kako je rekao, 55 godina pratili i s njime dijelili kilometre, hotele i pozornice.

-Žene su dolazile i prolazile, a oni su uvijek ostajali sa mnom – rekao je Ibrica, koji se prisjetio i Pera Gotovca.

– Ako mi itko nedostaje ovdje, to je moj Pero Gotovac koji me gurao od početaka. Kad bih potonuo uvijek mi je govorio: Ibrica, u životu ne moraš biti previše glasan da bi te se čulo, a tebe će se čuti. Eto, hvala Bogu da me i struka čula nakon 55 godina karijere – rekao je Ibrica na dodjeli zahvalivši se i bratu Đelu koji mu je bio i ostao najveći uzor, a kojemu je poželio brz oporavak.

-Hvala mome bratu Đelu što me nikad nije htio uzeti u Trubadure. On je na vrijeme shvatio da sam prejak da bih se uklopio i odonda uvijek volim reći da je bolje biti vuk samotnjak nego nečija ovca – rekao je Jusić.

Ibrica Jusić rođen je u Dubrovnik 15. prosinca 1944. godine i nagrada Porin za životno okrunit će njegov dijamantni životni jubilej. Lijepe su to godine života, ali još impozantniji i impresivniji je broj godina njegovog umjetničkog rada i prisutnosti u glazbi i životu čitavih generacija njegove publike. Otkako je prije 55 godina prvi put sjeo i zapjevao uz gitaru na skalinama svog rodnog Dubrovnika, Ibrica Jusić s njih ne silazi. Od tog prvog grumenčića bačenog u more, njegov život i karijera su krugovi koji se šire i šire. Od jednog zaljubljenog para koji je prvi zastao i ostao očaran njegovim glasom, njegova je publika neprestano rasla. Bio je to početak osvajanja svijeta neprekidnom prisutnošću, neumornim usavršavanjem koje traje do danas i nadasve nepopustljivom vjernošću samom sebi.

Porina je dobio i dubrovački skladatelj i trubljač Petar Obradović u kategoriji za najbolju skladbu klasične glazbe i to za skladu ‘Bird Concerto, za saksofon i orkestar’.

Foto: HRT

Pročitajte još

[FOTOGALERIJA] Sunčana nedjelja idealna za đir Gradom!

Dulist

[FOTOGALERIJA] Mladi Privatne gimnazije na maturalnoj večeri

Dulist

STARA ŠKOLA KREKA Marin Ivanović Stoka ponovno dolazi ispričati svoju priču

Dulist