Natrag
27.3.2019 03:53

facebook

twitter

google

rss

dulist

Ibrica Jusić dobitnik Porina za životno djelo

10.3.2019 @ 10:41 Dulist dulist IN

Podijelite:

Kantautor i legendarni šansonijer Ibrica Jusić ovogodišnji je dobitnik Porina za životno djelo koje se dodjeljuje onim umjetnicima koji su svojim znanjem i radom zadužili hrvatsku glazbu.

Uz Jusića, ovu je nagradu osvojio dirigent i renomirani jazz skladatelj Silvije Glojnarić te će im statue biti uručene na svečanoj dodjeli koja će se održati 29. ožujka u Centru Zamet u Rijeci.

Ovaj istaknuti hrvatski kantautor i šansonijer prepoznatljivog glazbenog izričaja, pjevač zabavne glazbe i sevdaha, svojim je Dubrovčanima poznat po koncertima na skalinima od Dominikanaca koje održava preko 50 godina.

Na glazbenoj sceni je od 1968. pobijedivši na Zagrebačkom festivalu s pjesmom Celuloidni pajac. Sedamdesetih godina proslavio se, između ostalih, pjesmama Mačka, Dobro jutro, Margareta, Jubi san vašu ćer. Ibrica Jusić skladao je na stihove poznatih domaćih pjesnika Luke Paljetka, Dobriše Cesarića, Miroslava Antića, Šantića, Tina Ujevića, ali i svjetskih pjesnika poput Shakespearea, Bertolda Brechta i Leonarda Cohena. U svojoj dugoj i bogatoj karijeri, Ibrica je surađivao i s mnogim hrvatskim glazbenicima kao što su Đorđe Novković, Zdenko Runjić, Arsen Dedić, Drago Britvić i mnogi drugi. Nastupao je po čitavom svijetu, cijeloj Hrvatskoj i regiji, mnogim festivalima, u mnogim kazalištima, napisano je na stranicama Porina.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana