Aktualno

I Zagrebačka ostaje bez parkinga!?

Ukoliko Zagrebačka nije pješačka, ukoliko Ulica Branitelja s onom zgradom nije pješačka, ne može se doći do Grada. Imamo uski krug Zagrebačkom i Ulicom branitelja,

zasad postoji samo uski krug za provlačit se – istaknuo je gradonačelnik danas okupljenim novinarima na predstavljanju novih prometnih rješenja Grada.

– Sad će kolnik biti tri metra prosječne širine, a autobusna stanica ide na Kapelicu, što se već danas radi. Autobus će ostaviti putnike točno pokraj Kapelice, te će se putnici i građani spustiti najljepšim skalinima u gradu, pješke do Starog Grada. Prije smo se kroz Zagrebačku provlačili. Danas se već radi, stavlja se sve novo – ističe gradonačelnik.

– Udaljenost od Ilijine glavice i garaže do Kapelice je 400 metara. Na trotoaru će pisati sljedeće: Kapelica – povijesna jezgra 200 metara, a od Ilijine Glavice je oznaka pješke 9 minuta. Iste oznake danas se stavljaju na Ulicu Ante Starčevića i Hebrangovu od Gruške škole. Putokazi će biti svakih 200 metara i označavati koliko je to pješke hoda – naglasio je gradonačelnik.

Dok je gradonačelnik objašnjavao nova prometna rješenja, iz jednog auta čuli su se povici: Laže, laže!

Pročitajte još

UGOSTITELJI VLADI ‘Pred kolapsom smo, hitno morate odobriti kvotu za dodatnih 5000 radnika’

Dulist

JESMO LI SPREMNI ZA EURO? Vujčić: ‘Hrvatski sustav banaka je iznad prosjeka eurozone’

Dulist.hr

PROVJERILI SMO Dubrovnik ima više od 27 tisuća vozila

Andrea Falkoni Račić