Politika

I VIJEĆNICI O GLISIRANJU Kad će se stati u kraj ludiranju po moru i ugrožavanju sigurnosti?

I VIJEĆNICI O GLISIRANJU Kad će se stati u kraj ludiranju po moru i ugrožavanju sigurnosti?

Davanje prednosti pri korištenju malog mula u Portu posjetiteljima s cruisera, umjesto lokalnom stanovništvu, pitanje je kojega je nezaviski vijećnik Ljubo Nikolić postavio gradonačelniku Matu Frankoviću.

-Stanovnici i drugi korisnici javnog pomorskog dobra mali mul koriste za iskrcavanje, a pravne osobe za to plaćaju sva davanja. Ne znam tretira li se mali mul kao granični prijelaz ograđen ogradom ili je riječ o nečem drugom, ali je sasvim jasno da dajemo prednost jednokratnim posjetiteljima na uštrb lokalnom stanovništvu – rekao je Ljubo Nikolić.

Njegovo drugo pitanje odnosilo se na hotel Belvedere budući da su nedavnom odlukom suda tvrtki Vila Larus odbijeni svi prijedlozi za ispravcima podataka u zemljišnim knjigama.

-Kad namjeravate zaustaviti izmjenu GUP-a i proces ukidanja važećeg DPU-a Belveder – pitao je Nikolić.

-Zamolio bih Gradsko vijeće da organizira za vijećnike tečaj koji će se odnositi na djelokrug ovlasti jedinica lokalne samouprave jer ne možete meni postavljati pitanje za nešto za što nisam kriv. Ovo je ingerencija Županijske lučke uprave. Prozivajte me za ono za što sam kriv, ali dok ŽLUD ne dođe pod moju ingerenciju, ne mogu odgovarati na ovo – rekao je Franković dodavši kako je na odluku o parkiranju u zoni oko Grada ponosan budući da je s njom zadovoljan veći dio sugrađana.

-Mi nastavljamo dalje sukladno zakonskim propisima. Znam da dio vaših članova ima kontakte s bivšim vlasnikom. Nek se oni bore, nek se ovi bore, sud je već presudio, mi nastavljamo s procedurama i tu nema ništa sporno – zaključio je Franković.

Glisiranje na moru i ugrožavanje sigurnosti kupača i ostalih sudionika pomorskog prometa pitanje je koje je gradonačelnku postavio Emilio Puljizević.

-Živim u Zatonu i tamo je to sad već na razini ugrožavanja sigurnosti svih, a vidim da je to uočeno i u Uvali Lapad i oko Dakse. Znam da je odgovor da nismo nadležni za provođenje mjera nadzora, ali kakva je suradnja s Kapetanijom i Pomorskom policijom, koliko se po tom pitanju radi, možmo li očekivati veću sigurnost – pitao Je Puljizević.

-Vidimo svudgej ljude sa skuterima koji luduju, ponašaju se nepropisno. Upozorit ćemo Lučku kapetaniju, ako treba i asistencija Grada da im se pomogne, možda putem video nadzora – rekao je gradonačelnik.

 

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist