Aktualno

I u našem gradu obilježen Dan europskog broja 112

I u našem gradu obilježen Dan europskog broja 112

Povodom Dana europskog broja 112, koji se tradicionalno obilježava 11. veljače, predstavnici Područnog ureda Dubrovnik, odnosno Županijskog centra 112, s predstavnicima policije, Javne vatrogasne postrojbe Dubrovački vatrogasci i Hrvatske gorske službe spašavanja posjetili su Dječji vrtić ‘Škatulica’, a zatim i Dječji dom Maslina u Dubrovniku.

Tijekom jutra, u toploj i opuštenoj vrtićkoj atmosferi, djevojčicama i dječacima predškolskog uzrasta predstavljena je uloga i značaj jedinstvenog broja za žurne službe 112. Mališani su upoznali predstavnike službi koje djeluju u hitnim situacijama, koji su ih i ovom prigodom podsjetili kako se ponašati u slučaju nesreće ali i u nekim svakodnevnim situacijama kada je potreban oprez da do nesreće ne bi ni došlo.

Djeca nešto starijeg uzrasta s brojem 112 i predstavnicima žurnih službi upoznali su se u Dječjem domu Maslina. Iako im je mnogo toga već bilo poznato, saznali su i ponešto što još nisu znali… kao na primjer da na broj 112 mogu zatražiti pomoć i u drugim zemljama Europske unije, kao i da će tu pomoć dobiti neovisno o jeziku kojim govore. Jednako kao što se ta pomoć za vrijeme turističke sezone, na dnevnoj bazi, pruža strancima u Hrvatskoj.

Predstavnici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske iskoristili su prigodu da one najmlađe još jednom podsjete na osnovne mjere sigurnosti u prometu, a one nešto starije na opasnosti koje prijete na društvenim mrežama, različitim oblicima nasilja kojima mogu biti izloženi, te kako u takvim situacijama postupati. Na kraju, u slučaju potrebe, svi znaju na koji broj mogu zatražiti pomoć 112.

Pročitajte još

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist