Kultura

I teku dalje „Rječišta“

I teku dalje „Rječišta“

Pod radnim i u najavi poručenim naslovom „Hrana kao tema književnosti, književnost kao hrana!“ ovog su utorka, nakon kraće pauze nastavljeni ovo ljeto pokrenuti i osmišljeni književni susreti ljubitelja pisane riječi „Rječišta“ u organizaciji Društva dubrovačkih pisaca i Art radionice Lazareti.

Iako započeti ponedjeljkom, ovaj susret se sinoć iznimno dogodio ovog utorka. Kako su naglasili u pozivu koji je ovim dana kružio gradom putem mejlova i facebooka, organizatori, pokretači i domaćini ovih književnih susreta Mariela Marković i Ivan Cikatić baš za ovu temu bili su potaknuti netom završenim Kinookusom koji slavi slow food hranu, dobro vino i umjetnost, kao neodvojive sastavnice lijepog i ugodnog života, kao i trganjem grožđa koje je u tijeku.

Dakle, hrana, čokolada, rakija, vino… kao tema, motiv… poezije, proze, eseja… uživanje u hrani i piću povezano s uživanjem u knjizi, lijepoj riječi… privukli su veći broj zaljubljenika u pisanu riječ u Lazarete, kako bi „ uključili sva osjetila i zaokružili temu!“

Čitalo se, pričalo, smijalo… i bilo sasvim ugodno sinoć, a po najavama tako bi moglo biti i vrlo skoro, jednog od narednih ponedjeljaka, u susretu na novim Rječištima.

Pročitajte još

U ZNANSTVENOJ KNJIŽNICI Predavanje o djelu Nikole Vitova Gučetića

Dulist

VRIJEDNA DONACIJA Luko Paljetak poklonio sliku Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist

ART RADIONICA LAZARETI Plesna predstava kao reakcija na rat u Ukrajini

Dulist