Natrag
23.4.2019 20:29

facebook

twitter

google

rss

dulist

I Šuica bi povlaštenu mirovinu!

17.1.2012 @ 8:57 Andrea Falkoni Račić Politika

Podijelite:

Među 46 zastupnika prošlog saziva Sabora koji su ili će predati zahtjev za povlaštenom mirovinom je i šefica Gradskog odbora HDZ-a Dubravka Šuica.

Vlada Zorana Milanovića je, naime, najavila ukidanje povlaštenih mirovina. Stoga je 46 zastupnika prošlog saziva od Sabora zatražilo izdavanje potvrde o trajanju mandata, među kojima je i Šuica. To znači da ti zastupnici mogu ili jesu zatražili saborske mirovine po povlaštenim uvjetima.

Korak dalje od svojih kolega otišlo je sedam aktualnih saborskih zastupnika koji su otišli u mirovinu na jedan dan kako bi ostvarili pravo na bolje uvjete umirovljenja. Potom su ponovno aktivirali svoj mandat i zamrznuli mirovinu. A povlaštene saborske mirovine kreću se od 8900 do 15 tisuća kuna.
 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana